Brukere online: 317
Brukere i dag: 3159
Brukere siste 7 dager: 290591
Crinkle Cookies er amerikanske småkaker som blir bare mer og mer populære. Den krakelerte overflaten kommer av at deigkulene rulles i sukker og melis før steking.
Crinkle Cookies lages med ulike smaker, og sjokoladevarianten Chocolate Crinkle Cookies har slått an stort her på Det søte liv.
Her har jeg laget Red Velvet Crinkle Cookies, som faktisk også smaker sjokolade, men som tilsettes rød konditorfarge og dermed får en dyprød farge som passer ekstra fint til jul eller Valentines.
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
♥ 225 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 150 g brunt sukker (se tips)
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 100 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss rød konditorfarge (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis
Fremgangsmåte:
Ha mel, sukker, brunt sukker, kakaopulver og bakepulver i en food processor. Kjør dette sammen.
Tilsett mykt smør, egg, eggeplomme, vaniljeekstrakt og konditorfarge.
Kjør deigen sammen.
(Har du ikke food processor, går det også greit å blande ingrediensene sammen med en elektrisk håndmikser.)
Klem deigen sammen og del den i 24 like store emner.
Rull kulene først i sukker og deretter i melis.
Sett kakene på 2 bakepapirdekkede stekeplater (12 stk per plate).
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 12 minutter.
Sikt over litt ekstra melis.
Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.
Populære, amerikanske Red Velvet Crinkle Cookies!
Tips:
♥ Jeg bruker her lysebrunt sukker (demerarasukker) og ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ For å få ordentlig rødfarge på kakene må du bruke konsentrert konditorfarge (pastafarge). Fargen på de stekte kakene blir dyp mørkerød fordi det også er kakaopulver i deigen.
♥ Kakene er myke rett etter at de er tatt ut av ovnen, så de må avkjøles på platen i minst 5 minutter før de flyttes over på rist. Ikke øk steketiden, for det er meningen at kakene skal ha en "chewy" kjerne. 😋
♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses.
♥ Gi gjerne kakene et nytt melisdryss rett før servering, så ser de nybakte og delikate ut.
♥ For flere amerikanske Red Velvet-oppskrifter, se HER.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 225 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 150 g brunt sukker (se tips)
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 100 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss rød konditorfarge (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis
Ha mel, sukker, brunt sukker, kakaopulver og bakepulver i en food processor. Kjør dette sammen. Tilsett mykt smør, egg, eggeplomme, vaniljeekstrakt og konditorfarge. Kjør deigen sammen.
(Har du ikke food processor, går det også greit å blande ingrediensene sammen med en elektrisk håndmikser.)
Klem deigen sammen og del den i 24 like store emner.
Rull kulene først i sukker og deretter i melis.
Sett kakene på 2 bakepapirdekkede stekeplater (12 stk per plate).
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 12 minutter.
Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.
♥ Jeg bruker her lysebrunt sukker (demerarasukker) og ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ For å få ordentlig rødfarge på kakene må du bruke konsentrert konditorfarge (pastafarge). Fargen på de stekte kakene blir dyp mørkerød fordi det også er kakaopulver i deigen.
♥ Kakene er myke rett etter at de er tatt ut av ovnen, så de må avkjøles på platen i minst 5 minutter før de flyttes over på rist. Ikke øk steketiden, for det er meningen at kakene skal ha en "chewy" kjerne.😋
♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses.
♥ Gi gjerne kakene et nytt melisdryss rett før servering, så ser de nybakte og delikate ut.
♥ For flere amerikanske Red Velvet-oppskrifter, se HER.
Skriv ny kommentar