Makaronisuppe

Makaronisuppe er en gammeldags melkesuppe fra oldemors tid, så kanskje noen av dere har barndomsminner knyttet til denne suppen. 😊 Makaronisuppe var populært å servere til barn når de kom hjem fra skolen, eller som kveldsmat.

Makaronisuppe er en enkel dessertsuppe basert på melk, sukker og kokt makaroni. Serveres med sukker og kaneldryss. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

♥ 1 liter helmelk (se tips)
♥ 2 dl makaroni (ukokt, se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel

Servering:
♥ sukker og kanel

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha melken i en mellomstor kjele og gi den et oppkok.

Tilsett makaroni, sukker, vaniljesukker og kanel. 

 

 

Senk varmen på platen og la melkesuppen småkoke uten lokk på lav varme i ca. 20 minutter. Rør jevnlig i kjelen slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. 

 

 

Makaronisuppen er ferdig kokt når makaronien er helt myk og suppen har fått en litt fyldigere konsistens.

Spe eventuelt med litt ekstra melk dersom du ønsker tynnere konsistens på suppen (det gjorde jeg her, se tips). 

 

 

Server makaronisuppen varm med sukker og kaneldryss. 

 

 

Koselig med slike oppskrifter fra gamle dager.  😊

 

 

Tips: 

♥ Bruk helst helmelk, for det gir en fyldigere konsistens på makaronisuppen. 

♥ Bruk tørkede makaroni (gjerne snarkokte). Med ferdigkokte makaroni får ikke suppen den rette konsistensen, fordi tørkede makaroni gir litt mer stivelse til suppen. 

 

 

♥ Merk at makaronisuppen vil tykne hvis den blir stående. Hvis du synes at makaronisuppen er for tykk, kan du spe den ut med 1 - 2 dl mer melk. 

 

 

Tipper at makaronisuppe vil kunne slå an i våre dager også, og da kanskje særlig hos de minste. 😋

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Makaronisuppe
Ingredienser

♥ 1 liter helmelk (se tips)
♥ 2 dl makaroni (ukokt, se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel

Servering:
♥ sukker og kanel

Fremgangsmåte

Ha melken i en mellomstor kjele og gi den et oppkok.

Tilsett makaroni, sukker, vaniljesukker og kanel. 

Senk varmen på platen og la melkesuppen småkoke uten lokk på lav varme i ca. 20 minutter. Rør jevnlig i kjelen slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. 

Makaronisuppen er ferdig kokt når makaronien er helt myk og suppen har fått en litt fyldigere konsistens.

Server makaronisuppen varm med sukker og kaneldryss. 

Tips

♥ Bruk helst helmelk, for det gir en fyldigere konsistens på makaronisuppen. 

♥ Bruk tørkede makaroni (gjerne snarkokte). Med ferdigkokte makaroni får ikke suppen den rette konsistensen, fordi tørkede makaroni gir litt mer stivelse til suppen. 

♥ Merk at makaronisuppen vil tykne hvis den blir stående. Hvis du synes at makaronisuppen er for tykk, kan du spe den ut med 1 - 2 dl mer melk. 

Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift