
Brukere online: 1690
Brukere i dag: 18216
Brukere siste 7 dager: 178676
Det nærmer seg påske, og appelsinene er på sitt beste! 😊
Denne langpannekaken består av saftig appelsinkake og en deilig toscaglasur med karamelliserte mandler.
Lag kaken nå og sett i fryseren, så har du mange godbiter å kose deg med i ukene fremover.
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
Appelsinkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 appelsiner (revet skall og presset saft)
♥ 300 g smør
♥ 8 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl melk
Toscaglasur:
♥ 150 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl melk
♥ 350 g mandler
Fremgangsmåte:
Appelsinkake:
Ha sukker, hvitt sukker og brunt sukker i en bolle.
Pisk dette til du får en tykk og luftig eggedosis.
Riv skallet av appelsinene fint og press ut saften.
Rør finrevet appelsinskall og presset appelsinsaft inn i eggedosisen.
Smelt smøret og bland det inn i eggedosisen.
Sikt hvetemel og bakepulver godt sammen, og vend det inn i eggedosisen.
Bland til slutt i melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri, men ikke lenger (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter.
Toscaglasur:
Finn frem ingrediensene til toscaglasuren.
Ha smør, sirup og sukker i en kjele og la dette smelte. Rør inn hvetemel og melk. Gi blandingen et oppkok mens du rører i den.
Ta kjelen av platen.
Hakk mandlene grovt (dette kan gjerne gjøres i en food processor) og rør inn i glasuren.
Ta kaken ut av ovnen når den har stekt i 15 minutter. Den vil ikke være gjennomstekt, men skal ha fått en fast overflate.
Fordel forsiktig toscaglasuren over kaken.
Sett kaken straks tilbake midt i ovnen og la den steke videre ved 200°C i ca. 10 minutter (og nå skal den være gjennomstekt).
Avkjøl kaken i langpannen.
Skjær kaken opp i firkanter.
Denne oppskriften gir mange, nydelige kakebiter! 😍
Tips:
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå at deigen blir seig, hvilket gir tung og kompakt kake.
♥ I stedet for hakkede mandler kan du bruke ferdigkjøpte mandelflak i toscaglasuren.
♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.
♥ For flere varianter av kaker med toscaglasur, se HER. Se også oppskrift på Appelsinkake i langpanne og andre varianter av appelsinkaker HER.
God fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Appelsinkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 appelsiner (revet skall og presset saft)
♥ 300 g smør
♥ 8 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl melk
Toscaglasur:
♥ 150 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl melk
♥ 350 g mandler
Appelsinkake:
Ha sukker, hvitt sukker og brunt sukker i en bolle. Pisk dette til du får en tykk og luftig eggedosis.
Riv skallet av appelsinene fint og press ut saften. Rør finrevet appelsinskall og presset appelsinsaft inn i eggedosisen.
Smelt smøret og bland det inn i eggedosisen.
Sikt hvetemel og bakepulver godt sammen, og vend det inn i eggedosisen.
Bland til slutt i melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri, men ikke lenger (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter.
Toscaglasur:
Finn frem ingrediensene til toscaglasuren. Ha smør, sirup og sukker i en kjele og la dette smelte. Rør inn hvetemel og melk. Gi blandingen et oppkok mens du rører i den. Ta kjelen av platen.
Hakk mandlene grovt (dette kan gjerne gjøres i en food processor) og rør inn i glasuren.
Ta kaken ut av ovnen når den har stekt i 15 minutter. Den vil ikke være gjennomstekt, men skal ha fått en fast overflate. Fordel forsiktig toscaglasuren over kaken.
Sett kaken straks tilbake midt i ovnen og la den steke videre ved 200°C i ca. 10 minutter (og nå skal den være gjennomstekt).
Avkjøl kaken i langpannen, før den løftes ut og skjæres i firkanter.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå at deigen blir seig, hvilket gir tung og kompakt kake.
♥ I stedet for hakkede mandler kan du bruke ferdigkjøpte mandelflak i toscaglasuren.
♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.
♥ For flere varianter av kaker med toscaglasur, se HER. Se også oppskrift på Appelsinkake i langpanne og andre varianter av appelsinkaker HER.
Skriv ny kommentar