Appelsinkake i langpanne med toscaglasur

Det nærmer seg påske, og appelsinene er på sitt beste! 😊

Denne langpannekaken består av saftig appelsinkake og en deilig toscaglasur med karamelliserte mandler. 

Lag kaken nå og sett i fryseren, så har du mange godbiter å kose deg med i ukene fremover. 

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

Appelsinkake: 
4 egg
3 dl sukker
2 dl brunt sukker
2 appelsiner (revet skall og presset saft)
300 g smør
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk

Toscaglasur:
150 g smør
1 dl lys sirup
1 dl sukker
0,5 dl hvetemel
0,5 dl melk
350 g mandler

 

Fremgangsmåte: 

Appelsinkake: 

Ha sukker, hvitt sukker og brunt sukker i en bolle.

 

 

Pisk dette til du får en tykk og luftig eggedosis. 

Riv skallet av appelsinene fint og press ut saften.

 

 

Rør finrevet appelsinskall og presset appelsinsaft inn i eggedosisen. 

 

 

Smelt smøret og bland det inn i eggedosisen.  

Sikt hvetemel og bakepulver godt sammen, og vend det inn i eggedosisen. 

Bland til slutt i melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri, men ikke lenger (se tips). 

 

 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter.


Toscaglasur: 

Finn frem ingrediensene til toscaglasuren. 

 

 

Ha smør, sirup og sukker i en kjele og la dette smelte. Rør inn hvetemel og melk. Gi blandingen et oppkok mens du rører i den.

Ta kjelen av platen.

 

 

Hakk mandlene grovt (dette kan gjerne gjøres i en food processor) og rør inn i glasuren.

 

 

Ta kaken ut av ovnen når den har stekt i 15 minutter. Den vil ikke være gjennomstekt, men skal ha fått en fast overflate.

 

 

Fordel forsiktig toscaglasuren over kaken. 

 

 

Sett kaken straks tilbake midt i ovnen og la den steke videre ved 200°C i ca. 10 minutter (og nå skal den være gjennomstekt).

 

 

Avkjøl kaken i langpannen.

 

 

Skjær kaken opp i firkanter. 

 

 

Denne oppskriften gir mange, nydelige kakebiter!  😍

 

 

Tips: 

Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå at deigen blir seig, hvilket gir tung og kompakt kake. 

I stedet for hakkede mandler kan du bruke ferdigkjøpte mandelflak i toscaglasuren. 

Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.

For flere varianter av kaker med toscaglasur, se HER. Se også oppskrift på Appelsinkake i langpanne og andre varianter av appelsinkaker HER

 

 

God fornøyelse!  😋

 

 

      

Appelsinkake i langpanne med toscaglasur
Ingredienser

Appelsinkake: 
4 egg
3 dl sukker
2 dl brunt sukker
2 appelsiner (revet skall og presset saft)
300 g smør
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk

Toscaglasur:
150 g smør
1 dl lys sirup
1 dl sukker
0,5 dl hvetemel
0,5 dl melk
350 g mandler

Fremgangsmåte

Appelsinkake: 
Ha sukker, hvitt sukker og brunt sukker i en bolle. Pisk dette til du får en tykk og luftig eggedosis. 

Riv skallet av appelsinene fint og press ut saften. Rør finrevet appelsinskall og presset appelsinsaft inn i eggedosisen. 

Smelt smøret og bland det inn i eggedosisen.  

Sikt hvetemel og bakepulver godt sammen, og vend det inn i eggedosisen. 

Bland til slutt i melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri, men ikke lenger (se tips). 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter.

Toscaglasur: 
Finn frem ingrediensene til toscaglasuren. Ha smør, sirup og sukker i en kjele og la dette smelte. Rør inn hvetemel og melk. Gi blandingen et oppkok mens du rører i den. Ta kjelen av platen.

Hakk mandlene grovt (dette kan gjerne gjøres i en food processor) og rør inn i glasuren.

Ta kaken ut av ovnen når den har stekt i 15 minutter. Den vil ikke være gjennomstekt, men skal ha fått en fast overflate. Fordel forsiktig toscaglasuren over kaken. 

Sett kaken straks tilbake midt i ovnen og la den steke videre ved 200°C i ca. 10 minutter (og nå skal den være gjennomstekt).

Avkjøl kaken i langpannen, før den løftes ut og skjæres i firkanter. 

Tips

Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå at deigen blir seig, hvilket gir tung og kompakt kake. 

I stedet for hakkede mandler kan du bruke ferdigkjøpte mandelflak i toscaglasuren. 

Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.

For flere varianter av kaker med toscaglasur, se HER. Se også oppskrift på Appelsinkake i langpanne og andre varianter av appelsinkaker HER

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift