One Pot-Gnocchi med kylling og spinat

Her har du en kjempegod "One Pot"-gryte med italienske gnocchi og saftige, stekte kyllinglårfilet. Løk, hvitløk og spinat gir deilig smak, og kremost gjør sausen herlig kremete.

Det er ikke så mange ingredienser i denne gryten, men den blir likevel veldig smakfull. 

Se også Gnocchi med pesto og kylling.  

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser:

900 g kyllinglårfilet
3 ss smør
 1 løk
3 fedd hvitløk
5 dl kyllingkraft
1 ss frisk eller tørket timian
200 g kremost naturell
 500 g gnocchi
 100 g spinat
 kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Stek kyllinglårfilet i en stor stekepanne eller buffetgryte med 2 ss smør.

 

 

La kyllingen bli godt brunet på alle sider. Krydre kyllingen med litt kvernet salt og pepper. 

Ta kyllingfiletene ut av gryten og tilsett hakket løk, hvitløk og litt mer smør. La løken steke til den blir myk og gyllen. 

 

 

Tilsett kyllingkraft og timian (jeg brukte her tørket timian, men du kan gjerne bruke frisk timian i stedet). 

 

 

Kok opp og skrap godt i bunnen av pannen for å få med den gode smaken fra stekingen av kylling og løk. Tilsett kremost. 

 

 

Rør til kremosten har smeltet inn i sausen. 

Legg gnocchi i pannen. 

 

 

Rør om, legg de stekte kyllinglårfiletene tilbake i pannen og dytt dem godt nedi sausen. 

 

 

Tilsett spinatbladene. De vil etter hvert klappe sammen i volum. 

 

 

La det hele småkoke under lokk i ca. 5 minutter, slik at gnocchien blir mør og kyllingen gjennomstekt. Juster eventuelt tykkelsen på sausen ved å tilsette litt ekstra vann.  

Smak til om det trengs litt mer kvernet salt og pepper. 

 

 

Serveres varm og nylaget. Server gjerne godt brød og smør som tilbehør. 

 

 

 

Kjempegod gryte med gnocchi og kylling, som slår an hos de fleste! 

 

 

 

Tips: 

 Gnocchi (som betyr "klumper") er små, italienske, pastalignende potetballer. Det er selvsagt best å lage dem fra bunnen av, men jeg synes at resultatet blir veldig bra med ferdigkjøpte varianter. 500 gram tilsvarer som regel 1 pakke. 

 

 

 Jeg har her brukt kyllinglårfilet, som er saftigere og mer smakfullt kyllingkjøtt enn brystfilet. Husk at kyllingen må koke i noen minutter selv om de stekes i starten for å sikre at de blir helt gjennomstekte inni. 

Jeg har her brukt 5 dl konsentrert, ferdigkjøpt kyllingkraft. Alternativt kan du bruke 2 kyllingfond (chef du fond, kylling à 28 gram) eller kyllingbuljongterninger som du løser opp i 5 dl kokende varmt vann. 

 

 

 

God middag! 😋

 

 

      

One Pot-Gnocchi med kylling og spinat
Ingredienser

900 g kyllinglårfilet
3 ss smør
 1 løk
3 fedd hvitløk
5 dl kyllingkraft
1 ss frisk eller tørket timian
200 g kremost naturell
 500 g gnocchi
 100 g spinat
 kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. Stek kyllinglårfilet i en stor stekepanne eller buffetgryte med 2 ss smør. La kyllingen bli godt brunet på alle sider. Krydre kyllingen med litt kvernet salt og pepper. 

Ta kyllingfiletene ut av gryten og tilsett hakket løk, hvitløk og litt mer smør. La løken steke til den blir myk og gyllen. 

Tilsett kyllingkraft og timian (jeg brukte her tørket timian, men du kan gjerne bruke frisk timian i stedet). Kok opp og skrap godt i bunnen av pannen for å få med den gode smaken fra stekingen av kylling og løk.

Tilsett kremost. Rør til kremosten har smeltet inn i sausen. 

Legg gnocchi i pannen. Rør om, legg de stekte kyllinglårfiletene tilbake i pannen og dytt dem godt nedi sausen. Tilsett spinatbladene. De vil etter hvert klappe sammen i volum. 

La det hele småkoke under lokk i ca. 5 minutter, slik at gnocchien blir mør og kyllingen gjennomstekt. Juster eventuelt tykkelsen på sausen ved å tilsette litt ekstra vann. Smak til om det trengs litt mer kvernet salt og pepper. 

Serveres varm og nylaget. Server gjerne godt brød og smør som tilbehør. 

Tips

 Gnocchi (som betyr "klumper") er små, italienske, pastalignende potetballer. Det er selvsagt best å lage dem fra bunnen av, men jeg synes at resultatet blir veldig bra med ferdigkjøpte varianter. 500 gram tilsvarer som regel 1 pakke. 

 Jeg har her brukt kyllinglårfilet, som er saftigere og mer smakfullt kyllingkjøtt enn brystfilet. Husk at kyllingen må koke i noen minutter selv om de stekes i starten for å sikre at de blir helt gjennomstekte inni. 

Jeg har her brukt 5 dl konsentrert, ferdigkjøpt kyllingkraft. Alternativt kan du bruke 2 kyllingfond (chef du fond, kylling à 28 gram) eller kyllingbuljongterninger som du løser opp i 5 dl kokende varmt vann. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift