Amaretti morbidi

Amaretti morbidi er en myk variant av Amaretti, og nokså forskjellig fra sin sprøe navnesøster, Amaretti croccanti.

 

 

Forskjellen ligger primært i at det i denne myke varianten er mindre eggehvite i forhold til mandelmel, som gjør deigen fast nok til at den kan trilles til kuler.

De ferdigstekte kakene får en fast og sprekkete fasade, mens innsiden består av bløt, marsipanaktig mandeldeig.

 


Nydelige kaker!

 

Oppskriften gir ca. 25 kaker. 


Ingredienser:

♥ 200 g mandelmel (se tips)
♥ 200 g sukker
♥ 45 g eggehvite (ca. 1,5 stk, se tips)
♥ 1 ts Amaretto mandellikør (se tips)
♥ 10 dråper mandelessens (se tips)

Pynt:
♥ melis


Fremgangsmåte:

Kjør mandelmel og sukker sammen igjennom en mandelkvern slik at blandingen blir helt finkornet.

Stivpisk eggehviten. Vend mandellikør og mandelessens inn i eggehvitene og bland deretter inn mandelmel/sukker. Deigen skal bli nokså klissete.

Dekk til bollen med plast og sett deigen i kjøleskapet i 1 time slik at den blir fastere.

Trill kuler av deigen (ca. 15 gram deig per kule) og rull kulene i melis.

Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 150 °C i ca. 25 minutter. Det er helt normalt at kakene sprekker opp under stekingen.

Avkjøl kakene på rist.

 

 

Jeg er skikkelig glad i marsipan, så disse italienske kakene er helt etter mitt hjerte.

 

 

 ♥ 

 

 

Tips: 

♥ Mengden eggehvite er i denne oppskriften angitt i gram. Dette fordi eggene varierer i størrelse og at det i akkurat denne oppskriften er nokså viktig at konsistensen på deigen blir helt riktig.

♥ Bruk ferdigkjøpt mandelmel (ikke fettredusert type).

♥ Stek gjerne en prøvekake for å se om konsistensen på deigen er riktig. Dersom du ser at testkaken flyter utover under stekingen, er deigen for løs. Dette kan du korrigere ved å blande inn litt ekstra mandelmel.

♥ Mandellikøren Amaretto fås kjøpt på polet. 

 

 

♥ For å få den rette mandelsmaken på kakene, kreves det egentlig 3–4 stk bittermandler, men disse er ikke så lette å få tak i her i Norge. Det hjelper da å tilsette mandelessens i tillegg til mandellikøren. Jeg liker å bruke nokså mange dråper mandelessens, men dette er en smakssak.

♥ Oppbevar kakene gjerne i fryseren. De tiner raskt!

 

 

Er du like glad i myke, italienske mandelkaker som det jeg er, bør du også sjekke ut oppskriftene på Ricciarelli og Biscotti alle mandorle.

 

 

Viva la dolce vita!  ♥  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Amaretti morbidi
Ingredienser

♥ 200 g mandelmel (se tips)
♥ 200 g sukker
♥ 45 g eggehvite (ca. 1,5 stk, se tips)
♥ 1 ts Amaretto mandellikør (se tips)
♥ 10 dråper mandelessens (se tips)

Pynt:
♥ melis

Fremgangsmåte

Kjør mandelmel og sukker sammen igjennom en mandelkvern slik at blandingen blir helt finkornet.

Stivpisk eggehviten. Vend mandellikør og mandelessens inn i eggehvitene og bland deretter inn mandelmel/sukker. Deigen skal bli nokså klissete.

Dekk til bollen med plast og sett deigen i kjøleskapet i 1 time slik at den blir fastere.

Trill kuler av deigen (ca. 15 gram deig per kule) og rull kulene i melis.

Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 150 °C i ca. 25 minutter. Det er helt normalt at kakene sprekker opp under stekingen.

Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Mengden eggehvite er i denne oppskriften angitt i gram. Dette fordi eggene varierer i størrelse og at det i akkurat denne oppskriften er nokså viktig at konsistensen på deigen blir helt riktig.

♥ Bruk ferdigkjøpt mandelmel (ikke fettredusert type).

♥ Stek gjerne en prøvekake for å se om konsistensen på deigen er riktig. Dersom du ser at testkaken flyter utover under stekingen, er deigen for løs. Dette kan du korrigere ved å blande inn litt ekstra mandelmel.

♥ Mandellikøren Amaretto fås kjøpt på polet. 

♥ For å få den rette mandelsmaken på kakene, kreves det egentlig 3–4 stk bittermandler, men disse er ikke så lette å få tak i her i Norge. Det hjelper da å tilsette mandelessens i tillegg til mandellikøren. Jeg liker å bruke nokså mange dråper mandelessens, men dette er en smakssak.

♥ Oppbevar kakene gjerne i fryseren. De tiner raskt!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Nyyyydelige. Laget for første gang i år, og alle som fikk smake var helt frelst. Kjøpte ferdig mandelmel (fra Eldorado), og så ingen grunn til å ha det gjennom kvern sammen med sukkeret. Deigen ble også fast nok til å rulle de ut med det samme, og ingenting fløt utover. Mulig dagens mandelmel er av en annen konsistens enn den brukt i oppskriften her. Aller best litt lunkne etter steking :D

Disse er helt sinnsyke!! Hadde i skallet fra en appelsin også, inspirert av din oppskrift på ricciarelli. Må bake disse igjen med en gang tror jeg :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift