Lebkuchen-krydder

Tyske Lebkuchen lages med en helt spesiell krydderblanding bestående av 7 typer krydder, som gir er grunnen til at kakene blir så utrolig gode. Blant mine absolutte favorittkaker, faktisk! 

Når det er så mange typer krydder, er det kjekt å lage blandingen klar, så slipper du å stresse med det når kakene skal lages. Krydderblandingen har god holdbarhet om den oppbevares på glass med tett lokk.

 

Ingredienser:

 2,5 ts kanel
 2 ts nellik
 0,5 ts ingefær
 0,5 ts koriander
 0,5 ts kardemomme
 0,5 ts anis
 0,5 ts allehånde
 0,25 ts muskat

 

Fremgangsmåte: 

Bland krydderne godt sammen.

Ha på glass med tett lokk.


Tips:

 Porsjonen kan skaleres opp eller ned, avhengig av hvor store mengder du ønsker å lage. 

Krydderblandingen bør oppbevares lufttett for at aromaen skal bevares best mulig. 

For oppskrifter der jeg har brukt denne krydderblandingen, se fantastisk gode Lebkuchen og Dominosteine

 

 

     

Lebkuchen-krydder
Ingredienser

 2,5 ts kanel
 2 ts nellik
 0,5 ts ingefær
 0,5 ts koriander
 0,5 ts kardemomme
 0,5 ts anis
 0,5 ts allehånde
 0,25 ts muskat

Fremgangsmåte

Bland krydderne godt sammen.

Ha på glass med tett lokk.

Tips

 Porsjonen kan skaleres opp eller ned, avhengig av hvor store mengder du ønsker å lage. 

Krydderblandingen bør oppbevares lufttett for at aromaen skal bevares best mulig. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift