Anginetti

Anginetti er populære, italienske småkaker!

  

Hei! ♥

God 4. advent alle sammen! 

Håper dere har kommet i skikkelig julestemning nå - det har i alle fall jeg Smile

 

I dag vil jeg vise dere noen supernydelige, italienske småkaker. Anginetti kommer opprinnelig fra Sør-Italia, men bakes i dag over hele Italia. Kakene har nydelig sitronsmak og serveres både til hverdags og til fest.

Anginetti kjennetegnes av den deilige sitronglasuren som skal smøres på nystekte varme kaker. Kakene pyntes enten med melisdryss eller med fargerikt strøssel slik jeg har gjort her.

 

Oppskriften gir 30 stk deilige småkaker.

 

Ingredienser:

120 g sukker
120 g smør
2 ts vaniljeekstrakt
3 store egg
1 ts revet sitronskall
2 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
1 ss smør
4 ss sitronsaft
1 ss vann
7 dl melis

Pynt:
melis eller kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn vaniljeekstrakt og eggene, ett om gangen. Bland i revet sitronskall og bakepulver og så hvetemelet. Det skal bli en god og smidig, fast deig.

Form deigen til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter.

Rør imens sammen smeltet smør, sitronsaft, vann og melis til en glatt glasur.

Når kakene er ferdigstekte, glaseres de én og én med sitronglasur mens de fortsatt er varme. Hvis du vil pynte kakene med strøssel, må dette drysses på glasuren med en gang før den begynner å stivne.

Avkjøl kakene helt på rist.

 

Nydelige kaker!!

 

Tips:

Anginetti kan oppbevares i kakeboks i kjøleskap med matpapir mellom lagene. De er også fine å fryse.

  

♥ ♥ ♥ ♥ 

Anginetti
Ingredienser

120 g sukker
120 g smør
2 ts vaniljeekstrakt
3 store egg
1 ts revet sitronskall
2 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
1 ss smør
4 ss sitronsaft
1 ss vann
7 dl melis

Pynt:
melis eller kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn vaniljeekstrakt og eggene, ett om gangen. Bland i revet sitronskall og bakepulver og så hvetemelet. Det skal bli en god og smidig, fast deig.

Form deigen til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal bli ca 30 stk. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter.

Rør imens sammen smeltet smør, sitronsaft, vann og melis til en glatt glasur.

Når kakene er ferdigstekte, glaseres de én og én med sitronglasur mens de fortsatt er varme. Hvis du vil pynte kakene med strøssel, må dette drysses på glasuren med en gang før den begynner å stivne.

Avkjøl kakene helt på rist.

Tips

Anginetti kan oppbevares i kakeboks i kjøleskap med matpapir mellom lagene. De er også fine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, deigen min ble veldig klissete og seig, ikke smidig. Hadde oppi litt mer mel, men det ble ikke mindre klissete, bare hardt og klissete isteden. Hva har jeg gjort feil?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift