Brukere online: 1577
Brukere i dag: 8546
Brukere siste 7 dager: 195511
Er du glad i Ballerinakjeks?
Du vet de søte, runde sjokolade- og vaniljekjeksene med deilig nougatfyll i midten..?
Tenkte meg det ja...
♥
Her har du en supermyk kake med massevis av Ballerinakjeksbiter!
Kaken smaker best nystekt mens kjeksbitene inni kaken fortsatt er litt varme...
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl melk
Fyll:
♥ 1 pk Ballerinakjeks (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade/melkesjokolade
♥ 40 g hvetemel
♥ 60 g smør
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn og klumpfri deig.
Til fyllet hakkes Ballerinakjeks og sjokolade i små biter. Bland med hvetemel og smeltet smør.
Gjør klar en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha i halvparten av kakedeigen.
Ha over ca. 3/4 av fyllet.
Fordel over resten av kakedeigen. Dryss over resten av fyllet jevnt over toppen av kaken.
Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca 45-60 min, til kaken er gjennomstekt.
Myk og supersaftig formkake!
Tips:
"Ballerinakjeks" er nydelige og kjempepopulære kjeks fra Sætre som består av sjokoladekjeksbunn og vaniljekjekstopp med nougatfyll i midten. 1 pk er på 190 gram.
"Ballerinakake" er kjempegod helt nystekt! Den kan oppbevares innpakket i plast og kan også fryses.
Knallgod kake, selv om den er enkel!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥
125 g smør
4 dl sukker
2 ts vaniljeessens
2 store egg
2,5 ts bakepulver
6 dl hvetemel
3 dl melk
Fyll:
1 pk Ballerinakjeks (se tips)
100 g kokesjokolade/melkesjokolade
40 g hvetemel
60 g smør
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn og klumpfri deig.
Til fyllet hakkes Ballerinakjeks og sjokolade i små biter. Bland med hvetemel og smeltet smør.
Gjør klar en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha i halvparten av kakedeigen. Ha over 3/4 av fyllet. Fordel over resten av kakedeigen. Dryss over resten av fyllet jevnt over toppen av kaken.
Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca 45-60 min, til kaken er gjennomstekt.
"Ballerinakjeks" er nydelige og kjempepopulære kjeks fra Sætre som består av sjokoladekjeksbunn og vaniljekjekstopp med nougatfyll i midten. 1 pk er på 190 gram.
"Ballerinakake" er kjempegod helt nystekt! Den kan oppbevares innpakket i plast og kan også fryses.
Skriv ny kommentar