Brukere online: 2917
Brukere i dag: 23385
Brukere siste 7 dager: 199437
Snart er det påske, og da er det kjekt å ha noen deilige Appelsinkjeks på lur.
Dette er enkle og veldig gode mørdeigskaker med mild appelsinsmak.
Nyt dem med et lite melisdryss!
Oppskriften gir ca. 50 stk.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 3 ss presset appelsinsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet appelsinskall og appelsinsaft.
Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.
Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Man kan skimte appelsinskallet i deigen, som gir den gode appelsinsmaken på kakene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter.
Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.
Appelsinkjeks er deilige å hente frem til te- eller kaffekoppen.
Tips:
♥ Tilpass mengden appelsinsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med appelsinsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.
♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
Se også Sitronkjeks, som er basert på samme oppskrift.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 3 ss presset appelsinsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet appelsinskall og appelsinsaft.
Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.
Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste.
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.
♥ Tilpass mengden appelsinsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med appelsinsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.
♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
2 kommentarer
Kjeksene er kjempegode:)
Kjeksene er kjempegode:) Lagde dem firkantede. Plass til flere på brettet ;)
Hei, kan disse kjeksene…
Hei, kan disse kjeksene fryses?
Skriv ny kommentar