Appelsinkjeks

Snart er det påske, og da er det kjekt å ha noen deilige Appelsinkjeks på lur.

Dette er enkle og veldig gode mørdeigskaker med mild appelsinsmak.

Nyt dem med et lite melisdryss!

 


 


Oppskriften gir ca. 50 stk. 


Ingredienser:

♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 3 ss presset appelsinsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet appelsinskall og appelsinsaft.

Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.

Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Man kan skimte appelsinskallet i deigen, som gir den gode appelsinsmaken på kakene. 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter.

 

 

Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.

 

 

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.

 

 

Appelsinkjeks er deilige å hente frem til te- eller kaffekoppen. 

 

 

Tips:

♥ Tilpass mengden appelsinsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med appelsinsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.

♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

 

Se også Sitronkjeks, som er basert på samme oppskrift. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Appelsinkjeks
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 125 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 3 ss presset appelsinsaft
♥ 50 g maisenna
♥ 300 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett vaniljesukker, revet appelsinskall og appelsinsaft.

Bland maisenna og hvetemel og kna dette inn så du får en myk og smidig deig.

Form deigen til ruller (ca. 5 cm i diameter). Legg rullene i kjøleskapet i 1 time, så de blir faste.

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også når de er ferdigstekte.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Gi kakene gjerne et lite melisdryss før servering.

Tips

♥ Tilpass mengden appelsinsaft så du får en deig med passe konsistens. Du kan tilsette 1 ss til med appelsinsaft hvis deigen kjennes tørr og smuldrete.

♥ Deigrullene bør avkjøles før de skjæres i skiver. Da er det lettere å få penere kaker og de flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift