Vegansk eplekake med quinoa

Dette er en saftig, sunn og god kake med revet eple og kokt quinoa, i tillegg til havre, mandler, rosiner og krydder.

Kaken inneholder verken egg, melk eller smør og egner seg derfor for alle som ønsker seg en vegansk godbit. Kaken søtes med lønnesirup eller agavesirup i stedet for sukker. 

 

 

Kjekt med en smakfull kake som er sunn og næringsrik! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 1,5 dl lønnesirup (eller agavesirup)
♥ 1,5 dl rapsolje (eller mandelolje)
♥ 1 ts eplecidereddik
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 store epler
♥ 200 g ferdig kokt quinoa
♥ 150 g havremel
♥ 50 g store havregryn
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 2 ts kanel
♥ 50 g mandler
♥ 50 g rosiner

Pynt:
♥ 30 g mandler

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

 

Ha lønnesirup, rapsolje, eplecidereddik og vaniljeekstrakt i en bolle. Skrell og rens eplene, riv dem grovt og tilsett. 

 

 

Vend inn kokt quinoa. 

Bland så inn havremel, havregryn, bakepulver, natron og krydder. Hakk mandlene grovt og vend inn sammen med rosinene. 

 

 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

 

 

Dryss over grovt hakkede mandler. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). 

 

 

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. 

Ta den så ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. 

 

 

Kokt quinoa og revet eple i deigen gjør denne kaken myk og saftig. 

 

 

Tips: 

♥ Merk at konsistensen på denne kaken er nokså grov og kompakt, og det er sånn den skal være.

♥ Denne kaken holder seg saftig i mange dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken er også fin å fryse.

♥ Hvis du vil, er det nydelig å servere vaniljekesam sammen med kaken (men kesam er ikke vegansk så klart 😊 ). 

 

 

For andre veganske kaker, se blant annet Vegansk gulrotkake og sjokoladekaken Crazy Cake.

Se også ulike varianter av "Raw-kaker" slik som Raw blåbærkake (vegansk), Raw bringebær- og vaniljekake, Raw Lime- og avokadokake og Raw Brownies med matcha- og avokadokrem

 

Det er lønnesirup på denne søte flasken her... 😊

 


Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vegansk eplekake med quinoa
Ingredienser

♥ 1,5 dl lønnesirup (eller agavesirup)
♥ 1,5 dl rapsolje (eller mandelolje)
♥ 1 ts eplecidereddik
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 store epler
♥ 200 g ferdig kokt quinoa
♥ 150 g havremel
♥ 50 g store havregryn
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 2 ts kanel
♥ 50 g mandler
​​​​​​​♥ 50 g rosiner

Pynt:
♥ 30 g mandler

Fremgangsmåte

Ha lønnesirup, rapsolje, eplecidereddik og vaniljeekstrakt i en bolle. Skrell og rens eplene, riv dem grovt og tilsett. Vend inn kokt quinoa. 

Bland så inn havremel, havregryn, bakepulver, natron og krydder. Hakk mandlene grovt og vend inn sammen med rosinene. 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over grovt hakkede mandler. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). 

Tips

♥ Merk at konsistensen på denne kaken er nokså grov og kompakt, og det er sånn den skal være.

♥ Denne kaken holder seg saftig i mange dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken er også fin å fryse.

♥ Hvis du vil, er det nydelig å servere vaniljekesam sammen med kaken (men kesam er ikke vegansk så klart 😊 ). 

♥ For andre veganske kaker, se blant annet Vegansk gulrotkake og sjokoladekaken Crazy Cake. Se også ulike varianter av "Raw-kaker" slik som Raw blåbærkake (vegansk), Raw bringebær- og vaniljekake, Raw Lime- og avokadokake og Raw Brownies med matcha- og avokadokrem

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift