Dronningsyltetøy med chiafrø

Syltetøy som lages med bringebær og blåbær kalles ofte for Dronningssyltetøy. Du finner en klassisk oppskrift på Dronningsyltetøy fra før HER på Det søte liv. 

Denne gangen har jeg laget en litt sunnere variant med chiafrø. Chiafrøene sveller opp og tykner syltetøyet, i tillegg til å tilføre masse sunne næringsstoffer. Jeg har brukt samme oppskrift som når jeg har laget Bringebærsyltetøy med chiafrø og Blåbærsyltetøy med chiafrø, men altså brukt  en kombinasjon av bringebær og blåbær denne gangen. Det går like fint å bruke friske som frosne bær, så dette syltetøyet kan lages året rundt! 

Som søtning har jeg brukt noen skjeer brunt sukker. Dette kan sløyfes hvis du synes at bærene i seg selv er søte nok, eller erstattes med annen søtning som for eksempel lønnesirup, agavesirup eller sukrin. 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 200 g blåbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ss chiafrø

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem bringebær og blåbær.

 

 

Ha bærene i en kjele. 

Tilsett brunt sukker (eller annen søtning) og mos bærene lett sammen med sukkeret slik at du får ut noe saft fra bærene (bruk en potetstamper eller lignende).

 

 

 

(Bruker du frosne bær, kan du har dem rett i en kjele sammen med sukkeret, men la dem da gjerne stå slik en halvtime og tine litt før du setter på varmen slik at bærene safter seg og du får litt væske i bunnen av kjelen.)

Varm opp blandingen på middels varme mens du rører til den når kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter.

 

 

Tilsett chiafrø og la blandingen småkoke i ca. 5 minutter til.

 

 

 

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass eller en serveringsskål og sett i kjøleskapet over natten.

 

 

Chiafrøene vil da ha svelt opp slik at syltetøyet har tyknet, og syltetøyet er klar til servering.

 

 

Dronningsyltetøy med bringebær og blåbær blir veldig godt på smak! 

 

 

Tips:

♥ Syltetøyet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og i velassorterte matvarebutikker. 

 

 

♥ Både friske og frosne bringebær og blåbær kan brukes.

♥ Smak deg frem med hensyn til mengden brunt sukker. Jeg synes 3 ss blir perfekt til 400 gram bær. Du kan alternativt bruke 2 ss agavesirup eller lønnesirup. Hvis du vil, kan du også tilsette litt vaniljepulver eller frø fra en halv vaniljestang. 

♥ Syltetøyet er godt på alt fra Havregrøt til Havrevafler og Grove pannekaker osv. Jeg serverte syltetøyet på Grove proteinlapper med cottage cheese

 

Kos deg med dette kjempegode syltetøyet! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dronningsyltetøy med chiafrø
Ingredienser

♥ 200 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 200 g blåbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

Finn frem bringebær og blåbær. Ha bærene i en kjele. Tilsett brunt sukker (eller annen søtning) og mos bærene lett sammen med sukkeret slik at du får ut noe saft fra bærene (bruk en potetstamper eller lignende).

(Bruker du frosne bær, kan du har dem rett i en kjele sammen med sukkeret, men la dem da gjerne stå slik en halvtime og tine litt før du setter på varmen slik at bærene safter seg og du får litt væske i bunnen av kjelen.)

Varm opp blandingen på middels varme mens du rører til den når kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Tilsett chiafrø og la blandingen småkoke i ca. 5 minutter til.

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass eller en serveringsskål og sett i kjøleskapet over natten.

Chiafrøene vil da ha svelt opp slik at syltetøyet har tyknet, og syltetøyet er klar til servering.

Tips

♥ Syltetøyet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og i velassorterte matvarebutikker. 

♥ Både friske og frosne bringebær og blåbær kan brukes.

♥ Smak deg frem med hensyn til mengden brunt sukker. Jeg synes 3 ss blir perfekt til 400 gram bær. Du kan alternativt bruke 2 ss agavesirup eller lønnesirup. Hvis du vil, kan du også tilsette litt vaniljepulver eller frø fra en halv vaniljestang. 

♥ Syltetøyet er godt på alt fra Havregrøt til Havrevafler og Grove pannekaker osv. Jeg serverte syltetøyet på Grove proteinlapper med cottage cheese

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift