Brukere online: 2069
Brukere i dag: 23290
Brukere siste 7 dager: 195420
Hei, hei!
Jeg er innom bloggen bare helt kort i dag. Det har gått i ett med seminarer hele dagen og nå snart skal vi avgårde til en kjent fjelltopp her i Rio som kalles "Sukkertoppen". Over 2000 kongressdeltakere fra fjern og nær skal altså opp dit med gondolbane, så det blir interessant å se hvordan logistikken kommer til å fungere.. Jeg prøver å gi dere som følger meg på instagram noen små glimt fra Rio-turen min, så følg meg der på @kristine_lifeissweet hvis du vil se.
Dagens oppskrift er veldig enkel, men helt super for de som liker litt sunnere alternativer!
Jeg har laget bringebærsyltetøy med brunt sukker og har brukt chiafrø for å tykne syltetøyet. Chiafrø er jo som kjent stappfulle av antioksidanter, mineraler og omega 3, og er noe av det sunneste du kan få i deg. Syltetøyet fikk helt perfekt konsistens og det var overhodet ikke nødvendig med syltesukker eller annet tykningsmiddel.
Anbefales!
Ingredienser:
♥ 400 g bringebær
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ss chiafrø
Fremgangsmåte:
Mos bringebærene med brunt sukker i en liten kjele. Bruker du frosne bringebær, er det bare å ha dem rett i kjelen med sukkeret. Bærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp.
Varm opp blandingen til den når kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Tilsett chiafrø og la blandingen småkoke i ca. 5 minutter til.
Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass eller en serveringsskål og sett i kjøleskapet over natten.
Chiafrøene vil da ha svelt opp slik at syltetøyet har tyknet, og syltetøyet er klar til servering.
Dette syltetøyet er godt på alt fra vafler, pannekaker, lapper til vanlige brødskiver.
Tips:
♥ Syltetøyet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.
♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og i noen velassorterte matvarebutikker.
♥ Både friske og frosne bringebær kan brukes.
♥ Smak deg frem med hensyn til mengden brunt sukker. Jeg synes 3 ss ble perfekt til 400 gram bringebær. Hvis du vil, kan du også tilsette litt vaniljepulver eller frø fra en halv vaniljestang.
♥ Brunt sukker kan byttes ut med 2 ss agavesirup hvis du ønsker sukkerfritt syltetøy.
Se også Blåbærsyltetøy med chiafrø!
Dette bringebærsyltetøy gjør godt for kroppen og kan nytes med verdens beste samvittighet!
Nam! Sunt & godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g bringebær
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ss chiafrø
Mos bringebærene med brunt sukker i en liten kjele. Bruker du frosne bringebær, er det bare å ha dem rett i kjelen med sukkeret. Bærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp.
Varm opp blandingen til den når kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Tilsett chiafrø og la blandingen småkoke i ca. 5 minutter til.
Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass eller en serveringsskål og sett i kjøleskapet over natten.
Chiafrøene vil da ha svelt opp slik at syltetøyet har tyknet, og syltetøyet er klar til servering.
♥ Syltetøyet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.
♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og i noen velassorterte matvarebutikker.
♥ Både friske og frosne bringebær kan brukes.
♥ Smak deg frem med hensyn til mengden brunt sukker. Jeg synes 3 ss ble perfekt til 400 gram bringebær. Hvis du vil, kan du også tilsette litt vaniljepulver eller frø fra en halv vaniljestang.
Skriv ny kommentar