Konfektkake med sjokolade og bjørnebær


Hei dere!

Det er torsdag og nærmer seg helg. Lag denne konfektkaken i kveld og la den stå i kjøleskapet over natten, så har du en nydelig sjokoladekake til fredagskvelden! 

  Smile  

 

 

Dette er altså en mørk konfektkake med masse sjokolade, som får en litt friskere smak enn tradisjonelle konfektkaker på grunn av bjørnebærene. Sjokolade og bjørnebær er en fantastisk god smakskombinasjon!

 

 

Kaken blir fuktig og mektig, og det er nettopp slik den skal være.

 

 

Server kaken i smale stykker, og gjerne med vaniljeis som tilbehør.

 

 

Mmmm.....  Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 100 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 3 egg
♥ 375 g sukker
♥ 30 g kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 200 g bjørnebær (friske eller frosne)

Glasur:
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g bjørnebær (friske)
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker raskt sammen (ikke pisk eggedosis). Vend i sjokoladesmøret.

Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg bjørnebærene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten). Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Smør sjokoladen på toppen av kaken. 

 

 

Pynt kaken med friske bjørnebær.

 

 

Bruk helst friske bjørnebær til pynt (se tips).

 

 

Deilig med sjokolade og bjørnebær!

 

 

Kaken blir bløt, kremete og konfektaktig inni.

 

 

Gi kaken gjerne et lett melisdryss rett før servering.

 

 

Lovely!  Heart

 

 

Tips:

♥ Merk at denne kaken ikke skal virke helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Dette er nødvendig for at kaken skal få den bløte, litt klissete konfektaktige konsistensen. Kaken må derfor stå i kjøleskapet til den er helt kald og helst over natten. Da vil kaken stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen og over på et kakefat. La kaken gjerne stå i romtemperatur i et par timer før servering, slik at konsistensen på kaken blir bløt igjen. 

♥ Det går greit å bruke frosne bjørnebær inni kaken. Som pynt bør de imidlertid helst være friske, for tinte bær avgir en god del saft som ikke blir så fint oppå sjokoladeglasuren. 

♥ Bjørnebærene kan byttes ut med andre bær, slik som bringebær eller jordbær. Rips er faktisk også veldig godt i denne konfektkaken, særlig hvis du liker kontrasten av søtt og syrlig. 

♥ Kaken holder seg fin flere dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Kaken kan også fryses (men uten bjørnebærene som kaken er pyntet med). 

 

 

Håper du ble fristet til å lage denne deilige konfektkaken!

 

 

ENJOY!

 

 

  Heart  Heart  Heart  Heart  Heart  

 

Konfektkake med sjokolade og bjørnebær
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 100 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 3 egg
♥ 375 g sukker
♥ 30 g kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 200 g bjørnebær (friske eller frosne)

Glasur:
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g bjørnebær (friske)
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Visp egg og sukker raskt sammen (ikke pisk eggedosis). Vend i sjokoladesmøret. Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg bjørnebærene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten). Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Smør sjokoladen på toppen av kaken. 

Pynt kaken med friske bjørnebær og gi kaken et lett melisdryss rett før servering.

Tips

♥ Merk at denne kaken ikke skal virke helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Dette er nødvendig for at kaken skal få den bløte, litt klissete konfektaktige konsistensen. Kaken må derfor stå i kjøleskapet til den er helt kald og helst over natten. Da vil kaken stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen og over på et kakefat. La kaken gjerne stå i romtemperatur i et par timer før servering, slik at konsistensen på kaken blir bløt igjen. 

♥ Det går greit å bruke frosne bjørnebær inni kaken. Som pynt bør de imidlertid helst være friske, for tinte bær avgir en god del saft som ikke blir så fint oppå sjokoladeglasuren. 

♥ Bjørnebærene kan byttes ut med andre bær, slik som bringebær eller jordbær. Rips er faktisk også veldig godt i denne konfektkaken, særlig hvis du liker kontrasten av søtt og syrlig. 

♥ Kaken holder seg fin flere dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Kaken kan også fryses (men uten bjørnebærene som kaken er pyntet med). 

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Åh vad roligt att ha hittat till din blogg! Jag är egentligen inget fan av sötsaker men älskar att baka :D Har på sistone experimenterat en del att baka med bönor och liknande. Är det något du har testat? Har du isåfall kanske något tips/recept at dela med dig av?

Trevlig helg! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift