Brukere online: 1385
Brukere i dag: 20438
Brukere siste 7 dager: 233612
Her har du noen skikkelige godbiter!
Varme dadler fylt med lun chèvre og pekannøtter er utrolig gode! For å gjøre dem litt ekstra spennende, topper jeg med Chilihonning (Hot Honey), men det går også fint å bruke vanlig honning.
Disse dadlene er nydelige å servere som fingermat eller å sette frem på tapasbordet!
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
♥ 20 store, myke dadler (se tips)
♥ 190 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 20 pekannøtter
♥ 3 ss chilihonning (eller vanlig, flytende honning, se tips)
Fremgangsmåte:
Snitt opp dadlene og fjern stenene. Sett dadlene på en bakepapirdekket stekeplate.
Fyll hver daddel med en stor bit chèvre.
Press en hel pekannøtt ned i osten på hver daddel.
Ringle over chilihonning eller vanlig flytende honning (se tips).
Sett dadlene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15–20 minutter.
Serveres varme og nylagde!
Å nam!
Så gode! 😋
Tips:
♥ Bruk helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).
♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte en rull Chèvre Haukeli Naturell som er på 190 gram, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes, men det bør altså være fersk chèvre uten skorpe.
♥ Jeg har brukt hjemmelaget Chilihonning (Hot Honey), som du finner oppskrift på her på Det søte liv. Du kan alternativt bruke vanlig, flytende honning, og eventuelt drysse noen chiliflak på hver daddel.
♥ Se også Dadler med chèvre og spekeskinke, Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback), Dadler og fiken med blåmuggost & pistasjnøtter i honning og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter.
Dette er skikkelig snadder! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 20 store, myke dadler (se tips)
♥ 190 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 20 pekannøtter
♥ 3 ss chilihonning (eller vanlig, flytende honning, se tips)
Snitt opp dadlene og fjern stenene. Sett dadlene på en bakepapirdekket stekeplate.
Fyll hver daddel med en stor bit chèvre.
Press en hel pekannøtt ned i osten på hver daddel.
Ringle over chilihonning eller vanlig flytende honning (se tips).
Sett dadlene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15–20 minutter.
Serveres varme og nylagde!
♥ Bruk helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).
♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte en rull Chèvre Haukeli Naturell som er på 190 gram, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes, men det bør altså være fersk chèvre uten skorpe.
♥ Jeg har brukt hjemmelaget Chilihonning (Hot Honey), som du finner oppskrift på her på Det søte liv. Du kan alternativt bruke vanlig, flytende honning, og eventuelt drysse noen chiliflak på hver daddel.
♥ Se også Dadler med chèvre og spekeskinke, Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback), Dadler og fiken med blåmuggost & pistasjnøtter i honning og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter.
Skriv ny kommentar