Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback)

Dadler fylt med blåmuggost og surret i bacon er en klassiker! Denne småretten kommer opprinnelig fra England. Det sies at "Devils on horseback" stammer fra 1800-tallet og at navnet kommer av assosiasjoner til skumle, mørke riddere som kriget på sine hester. Englevarianten "Angels on horseback" lages med østers som rulles i bacon. 

Det er ikke absolutt nødvendig å fylle dadlene med blåmuggost, men det gir en utrolig deilig smak på dadlene. Alternativt kan du fylle dadlene med gul ost (cheddar eller manchego) eller kremost, og noen bruker dessuten hele mandler i dadlene før de rulles i bacon. I stedet for dadler kan man bruke store, bløte svisker. 

"Drunken Devils on horseback" får du om du lar dadlene ligge en stund i brandy før du fyller dem. 😊

 

 

Bacondadler er populære å servere som appetittvekkere sammen med velkomstdrinken, eller som en av mange småretter på tapasbordet!

😋


Oppskriften passer til 24 store bacondadler.

 

Ingredienser:

♥ 24 store, myke dadler (se tips)
♥ 150 g kremete blåmuggost (se tips)
♥ 12 store skiver bacon (se tips)
- -
cocktailpinner


Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.
 

Jeg brukte her kun blåmuggosten du ser til venstre på bildet, den heter Saint Agur. Osten til høyre heter Roche Baron og er mildere på smak, men litt mindre kremete i konsistensen - også supergod! 

 

Snitt opp dadlene og fjern stenene.

 

 

Fyll hver daddel med en stor teskje blåmuggost.

 

 

Del baconskiver på midten og surr en halv skive bacon rundt hver fylte daddel.

 

 

Legg bacondadlene i en ildfast form. Stikk en cocktailpinne i hver daddel.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20 - 25 minutter.

 

 

Serveres helst varme og nystekte! 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).

♥ Det går også helt fint å bruke mindre dadler, og det er faktisk en fordel med tanke på at dadlene er nokså mektige, men da må du være forberedt på at det blir litt mer "fiklejobb" å få fylt dadlene med blåmuggost. Da holder det dessuten med 1/3 baconskive per daddel. 

♥ Alle slags varianter av blåmuggost kan brukes. Jeg brukte her Saint Agur, men det går like fint med Stilton, Gongonzola eller gjerne den fantastisk gode, norske blåmuggosten Kraftkar. 

♥ Som nevnt innledningsvis, kan blåmuggost byttes ut med gul ost (cheddar eller manchego) eller du kan bruke vanlig kremost naturell.

♥ I stedet for ost, kan dadlene fylles med hel, skåldet mandel. Det går også an å la være å fylle dadlene, og bare surre bacon rundt dem. 

♥ Den klassiske varianten skal lages med bacon, men noen foretrekker å bruke parmaskinke eller annen spekeskinke i stedet. Se også Dadler med chèvre og spekeskinke, som ikke skal i ovnen.

♥ Dadlene kan legges i brandy eller konjakk en stund før de fylles.

♥ Svisker kan brukes i stedet for dadler. 

♥ Cocktailpinner fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene (bruk alternativt tannstikkere, men pass på at de ikke har mintsmak.. 😊). 

 

Se også Dadler og fiken med blåmuggost & pistasjnøtter i honning

 

 

Smak på disse utrolig gode bacondadlene med blåmuggost! 😍 

 

 

Oh la la! 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback)
Ingredienser

♥ 24 store, myke dadler (se tips)
♥ 150 g kremete blåmuggost (se tips)
♥ 12 store skiver bacon (se tips)
- -
​​​​​​​cocktailpinner

Fremgangsmåte

Snitt opp dadlene og fjern stenene.

Fyll hver daddel med en stor teskje blåmuggost.

Del baconskiver på midten og surr en halv skive bacon rundt hver fylte daddel.

Legg bacondadlene i en ildfast form. Stikk en cocktailpinne i hver daddel.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.

Serveres helst varme og nystekte! 

Tips

♥ Jeg bruker helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).

♥ Det går også helt fint å bruke mindre dadler, og det er faktisk en fordel med tanke på at dadlene er nokså mektige, men da må du være forberedt på at det blir litt mer "fiklejobb" å få fylt dadlene med blåmuggost. Da holder det dessuten med 1/3 baconskive per daddel. 

♥ Alle slags varianter av blåmuggost kan brukes. Jeg brukte her Saint Agur, men det går like fint med Stilton, Gongonzola eller gjerne den fantastisk gode, norske blåmuggosten Kraftkar. 

♥ Som nevnt innledningsvis, kan blåmuggost byttes ut med gul ost (cheddar eller manchego) eller du kan bruke vanlig kremost naturell. 

♥ I stedet for ost, kan dadlene fylles med hel, skåldet mandel. Det går også an å la være å fylle dadlene, og bare surre bacon rundt dem. 

♥ Den klassiske varianten skal lages med bacon, men noen foretrekker å bruke parmaskinke eller annen spekeskinke i stedet. Se også Dadler med chèvre og spekeskinke, som ikke skal i ovnen.

♥ Dadlene kan legges i brandy eller konjakk en stund før de fylles.

♥ Svisker kan brukes i stedet for dadler. 

♥ Cocktailpinner fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene (bruk alternativt tannstikkere, men pass på at de ikke har mintsmak.. 😊). 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift