Fetakrem med oliven

Dette er en ny variant fetakrem med sorte oliven og gresk yoghurt.

Nydelig som dipp eller dressing!


Ingredienser:
200 g fetaost
200 g gresk yoghurt
100 g sorte oliven (se tips)
1 ss sitronsaft
kvernet pepper


Fremgangsmåte: 

Ha fetaost, gresk yoghurt og sorte oliven i en food processor.
 

 

Kjør blandingen sammen til en glatt krem.

Smak til med sitronsaft og pepper. 

Hell fetakremen i en skål og sett i kjøleskapet et par timer før servering. 

 

 

Kjempegod fetakrem - forutsatt at du liker fetaost og oliven da...  😉

 

 

Brødsticks er nydelig å dippe i fetakremen! 

Lages av oppskjært brød med smør, basilikum og hvitløk, som stekes midt i ovnen ved 200°C til brødpinnene er sprø.

 



Tips:

Jeg har her brukt 1 glass sorte oliven uten sten (110 g oliven avrent vekt). Jeg skar opp et par oliven i skiver som jeg brukte til pynt, mens jeg brukte resten i fetakremen.

Bruk tykk, gresk yoghurt naturell. Det bidrar til at fetakremen får tykkelse når den får stått kjølig i noen timer. 

Fetakremen bør settes kaldt i et par timer før servering, for da tykner den. 

 

Herlig smårett, som også er super som tilbehør til for eksempel en grillmiddag på terrassen. 😃 

God fornøyelse! 

 

 

      

Fetakrem med oliven
Ingredienser

200 g fetaost
200 g gresk yoghurt
100 g sorte oliven (se tips)
1 ss sitronsaft
kvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha fetaost, gresk yoghurt og sorte oliven i en food processor.

Kjør blandingen sammen til en glatt krem.

Smak til med sitronsaft og pepper. 

Hell fetakremen i en skål og sett i kjøleskapet et par timer før servering. 

Tips

Jeg har her brukt 1 glass sorte oliven uten sten (110 g oliven avrent vekt). Jeg skar opp et par oliven i skiver som jeg brukte til pynt, mens jeg brukte resten i fetakremen.

Bruk tykk, gresk yoghurt naturell. Det bidrar til at fetakremen får tykkelse når den får stått kjølig i noen timer. 

Fetakremen bør settes kaldt i et par timer før servering, for da tykner den. 

 Brødsticks er nydelig å dippe i fetakremen! Lages av oppskjært brød med smør, basilikum og hvitløk, som stekes midt i ovnen ved 200°C til brødpinnene er sprø.

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift