Avokado- og wasabikrem

Herlig avokadokrem, som får et lite sting av wasabi.

Perfekt å servere som tilbehør til sushi, sashimi og annen japansk mat, men også til andre slags fiskeretter, grillmat, salater eller som grønnsaksdipp! 
 

Se for eksempel Sashimisalat med avokado- og wasabikrem
 

 


Ingredienser: 

 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
 2 ss majones
 1 ss crème fraîche
 1 fedd hvitløk, presset
 1 ss riseddik
0,5 lime
 2 ts wasabi (se tips)
 1 ts flaksalt


Fremgangsmåte: 

Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene. 

 

 

 

Kjør dette sammen til en jevn krem.  (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)

 

 

Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.

 

 

Fløyelsmyk avokadokrem med kjempegod smak! 

 

 


Tips: 

Wasabi (paste) fås kjøpt på små tuber og er en klassisk ingrediens i det japanske kjøkken. Husk at dette er sterke saker. Tilpass mengden så du får den styrkegraden på avokadokremen som du liker best. 

Avokado bør være godt moden og myk for best resultat. Kjøp gjerne et par ekstra i tilfelle noen av de du kjøper er brune inni. 

Kremen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dekk til med plastfolie eller tett lokk. 

 

Denne avokadokremen er en favoritt!  😍  

Prøv den! 

 


      

Avokado- og wasabikrem
Ingredienser

 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
 2 ss majones
 1 ss crème fraîche
 1 fedd hvitløk, presset
 1 ss riseddik
0,5 lime
 2 ts wasabi (se tips)
 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. 

Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene. 

Kjør dette sammen til en jevn krem. (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)

Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.

Tips

Wasabi (paste) fås kjøpt på små tuber og er en klassisk ingrediens i det japanske kjøkken. Husk at dette er sterke saker. Tilpass mengden så du får den styrkegraden på avokadokremen som du liker best. 

Avokado bør være godt moden og myk for best resultat. Kjøp gjerne et par ekstra i tilfelle noen av de du kjøper er brune inni. 

Kremen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dekk til med plastfolie eller tett lokk. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift