Avokado- og wasabikrem

Herlig avokadokrem, som får et lite sting av wasabi.

Perfekt å servere som tilbehør til sushi, sashimi og annen japansk mat, men også til andre slags fiskeretter, grillmat, salater eller som grønnsaksdipp! 
 

Se for eksempel Sashimisalat med avokado- og wasabikrem
 

 


Ingredienser: 

♥ 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
♥ 2 ss majones
♥ 1 ss crème fraîche
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss riseddik
♥ 0,5 lime
♥ 2 ts wasabi (se tips)
♥ 1 ts flaksalt


Fremgangsmåte: 

Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene. 

 

 

 

Kjør dette sammen til en jevn krem.  (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)

 

 

Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.

 

 

Fløyelsmyk avokadokrem med kjempegod smak! 

 

 


Tips: 

♥ Wasabi (paste) fås kjøpt på små tuber og er en klassisk ingrediens i det japanske kjøkken. Husk at dette er sterke saker. Tilpass mengden så du får den styrkegraden på avokadokremen som du liker best. 

♥ Avokado bør være godt moden og myk for best resultat. Kjøp gjerne et par ekstra i tilfelle noen av de du kjøper er brune inni. 

♥ Kremen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dekk til med plastfolie eller tett lokk. 

 

Denne avokadokremen er en favoritt!  😍  

Prøv den! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Avokado- og wasabikrem
Ingredienser

♥ 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
♥ 2 ss majones
♥ 1 ss crème fraîche
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss riseddik
♥ 0,5 lime
♥ 2 ts wasabi (se tips)
♥ 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. 

Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene. 

Kjør dette sammen til en jevn krem. (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)

Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.

Tips

♥ Wasabi (paste) fås kjøpt på små tuber og er en klassisk ingrediens i det japanske kjøkken. Husk at dette er sterke saker. Tilpass mengden så du får den styrkegraden på avokadokremen som du liker best. 

♥ Avokado bør være godt moden og myk for best resultat. Kjøp gjerne et par ekstra i tilfelle noen av de du kjøper er brune inni. 

♥ Kremen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Dekk til med plastfolie eller tett lokk. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift