Brukere online: 86
Brukere i dag: 1873
Brukere siste 7 dager: 161660
Sashimi av rå laks er lettvint å servere og er nydelig for kropp og sjel!
Denne salaten består for øvrig av sprø crispisalat, agurk, mango, vårløk, edamamebønner, rødløk, granateplekjerner, koriander og sesamfrø.
Serveres her med soyasaus og en kjempegod avokado- og wasabikrem.
Dette er herlig sommermat! 😃
Ingredienser:
Sashimisalat:
♥ 100 g crispisalat
♥ 200 g laks av sashimikvalitet (se tips)
♥ 100 g edamamebønner
♥ 1 mango
♥ 0,5 agurk
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 vårløk
♥ 1 dl granateplekjerner
♥ 1 neve frisk koriander
♥ 2 ss sesamfrø
Servering:
♥ 1,5 dl soyasaus
Avokado- og wasabikrem:
♥ 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
♥ 2 ss majones
♥ 1 ss crème fraîche
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss riseddik
♥ 0,5 lime
♥ 2 ts wasabi
♥ 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
Sashimisalat:
Vask salaten og riv den opp i mindre biter. Dander utover et serveringsfat.
Skjær laksefileten i tynne skiver (ca. 0,5 cm) og legg skivene oppå salaten.
Legg edamamebønner i kokende varmt vann i noen minutter, som anvist på pakningen.
Skyll dem deretter i kaldt vann og fordel over salaten.
Rens mango og del i skiver. Legg disse på salaten.
Skrell agurken og del den på midten, fjern den bløte innmaten og skjær i skiver. Fordel agurkskivene over salaten.
Dryss over tynne skiver rødløk, vårløk, granateplekjerner, korianderblader og sesamfrø.
Deilig, frisk og lettvint sashimisalat!
Serveres nylaget, gjerne sammen med soyasaus til å dyppe bitene i og Avokado- og wasabikrem.
Avokado- og wasabikrem:
Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene.
Kjør dette sammen til en jevn krem. (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)
Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.
Server denne utrolig gode kremen som tilbehør til sashimisalaten.
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet).
♥ Mango og avokado bør være godt modne og myke for best resultat. Bruk helst gul mango hvis du får tak i, som har klart søtest og best smak.
♥ Avokado- og wasabikrem er kjempegodt tilbehør, men du kan alternativt bruke chilimajones og/eller wasabimajones. Både chilimajones og wasabimajones kan fås kjøpt ferdig. Alternativt kan du lage din egen chilimajones ved å blande vanlig majones med sriracha (thailandsk chilisaus) og din egen wasabimajones ved å blande vanlig majones med wasabi (som fås kjøpt på små tuber).
♥ Sashimisalaten kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag.
Se også Sashimi med mango og avokado.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sashimisalat:
♥ 100 g crispisalat
♥ 200 g laks av sashimikvalitet (se tips)
♥ 100 g edamamebønner
♥ 1 mango
♥ 0,5 agurk
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 vårløk
♥ 1 dl granateplekjerner
♥ 1 neve frisk koriander
♥ 2 ss sesamfrø
Servering:
♥ 1,5 dl soyasaus
Avokado- og wasabikrem:
♥ 1 stor, moden avokado (eller 2 små)
♥ 2 ss majones
♥ 1 ss crème fraîche
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss riseddik
♥ 0,5 lime
♥ 2 ts wasabi
♥ 1 ts flaksalt
Sashimisalat:
Vask salaten og riv den opp i mindre biter. Dander utover et serveringsfat.
Skjær laksefileten i tynne skiver (ca. 0,5 cm) og legg skivene oppå salaten.
Legg edamamebønner i kokende varmt vann i noen minutter, som anvist på pakningen. Skyll dem deretter i kaldt vann og fordel over salaten.
Rens mango og del i skiver. Legg disse på salaten.
Skrell agurken og del den på midten, fjern den bløte innmaten og skjær i skiver. Fordel agurkskivene over salaten.
Dryss over tynne skiver rødløk, vårløk, granateplekjerner, korianderblader og sesamfrø.
Serveres nylaget, gjerne sammen med soyasaus til å dyppe bitene i og Avokado- og wasabikrem.
Avokado- og wasabikrem:
Rens avokado og ha i en liten food processor sammen med de øvrige ingrediensene.
Kjør dette sammen til en jevn krem. (Du kan også bruke en stavmikser til å mose ingrediensene sammen.)
Smak til kremen i tilfelle den trenger litt ekstra hvitløk, lime, wasabi og/eller salt.
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet).
♥ Mango og avokado bør være godt modne og myke for best resultat. Bruk helst gul mango hvis du får tak i, som har klart søtest og best smak.
♥ Avokado- og wasabikrem er kjempegodt tilbehør, men du kan alternativt bruke chilimajones og/eller wasabimajones. Både chilimajones og wasabimajones kan fås kjøpt ferdig. Alternativt kan du lage din egen chilimajones ved å blande vanlig majones med sriracha (thailandsk chilisaus) og din egen wasabimajones ved å blande vanlig majones med wasabi (som fås kjøpt på små tuber).
♥ Sashimisalaten kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag.
Se også Sashimi med mango og avokado.
Skriv ny kommentar