Klassisk krydderkake

Krydderkake er noe man gjerne forbinder med høst og jul, men jammen er det godt med krydderkake på sommeren også! 😍

Her er en helt klassisk formkakevariant, som slår an hos liten og stor. Oppskriften har jeg faktisk med meg fra den tiden jeg hadde "heimkunnskap" på skolen (lenge før dette faget gikk over til å hete "mat og helse"). En svært velutprøvd oppskrift med andre ord! 😄

 

 


Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1,5 ts nellik
♥ 2 ts ingefær
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 dl helmelk

Pynt:
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland det forsiktig inn i eggedosisen. 

Sikt melet sammen med bakepulver og krydderet. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips)

Ha deigen i en brødform, som rommer 1,5 liter, og som er smurt og dekket med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. 

La kaken avkjøles i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen og sett den på et fat.

 

 

Sikt over melis før servering. 

 

 

Dette er en herlig retrokake, som fortsatt slår an!  😊

 

 

 

Tips: 

♥ Pisk egg og sukker til eggedosisen med elektrisk mikser, men bland inn de øvrige ingrediensene for hånd med en ballongvisp eller slikkepott for å bevare mest mulig av luftigheten i deigen. 

♥ Krydderkaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er fin å fryse ned, hel eller ferdig oppdelt i skiver.

♥ Se mange andre deilige varianter av krydderkake HER på Det søte liv.

 

Kos deg med en kopp te og en skive klassisk krydderkake! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Klassisk krydderkake
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1,5 ts nellik
♥ 2 ts ingefær
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 dl helmelk

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland det forsiktig inn i eggedosisen. 

Sikt melet sammen med bakepulver og krydderet. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med melken.

Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet. 

Ha deigen i en brødform, som rommer 1,5 liter, og som er smurt og dekket med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. 

La kaken avkjøles i formen. Løsne kaken fra formen og sett den på et fat.

Sikt over melis før servering. 

Tips

♥ Pisk egg og sukker til eggedosisen med elektrisk mikser, men bland inn de øvrige ingrediensene for hånd med en ballongvisp eller slikkepott for å bevare mest mulig av luftigheten i deigen. 

♥ Krydderkaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er fin å fryse ned, hel eller ferdig oppdelt i skiver.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift