Bananasplittkake i langpanne


Hei,

Det har vært rene sommerværet i Oslo i dag, så jeg fikk lyst til å poste en oppskrift som jeg faktisk lagde i sommer, men som jeg ikke rakk å publisere da. 

Desserten "Banana split" kjenner vi jo alle, og jeg har tidligere også laget en "Banana split-iskake".

Her kommer en myk kakevariant av denne desserten som jeg har gitt det norske navnet "Bananasplittkake i langpanne".

 

 

Kaken inneholder ikke iskrem, men har mange av de samme, gode smakene: krem, vanilje, banan, jordbær og sjokolade.

 

 

Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 dl melk

Bananmos:
♥ 2 bananer

Kremostfyll:
♥ 300 g kremost
♥ 2 dl melis

Bananfyll:
♥ 2 bananer

Kremfyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 banan
♥ 1 dobbel Daim


Fremgangsmåte:

Vaniljekake:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli jevn og klumpfri. 

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løft kaken deretter ut av langpannen, fjern bakepapiret og sett kaken på et avlangt kakefat.

 


Fyll og pynt:

Mos 2 bananer med en gaffel og fordel bananmosen over kakebunnen.

 

 

 

Pisk kremosten sammen med melis og bre ostekremen over bananmosen. Det gjør ikke noe om bananmosen blander seg litt med ostekremen.

 

 

 

Legg bananskiver oppå kremostfyllet.

 

 

Pisk kremfløten med vaniljesukker til en luftig krem. Bre fløtekremen over bananskivene.

 

 

Pynt toppen av kaken med masse jordbærskiver, noen bananskiver og strø over grovt hakket Daim til slutt.

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. 

 

 

Nydelige smaker på denne kaken her! 

 

 

 

Hvem vil ha et kakestykke? 

 



Tips:

♥ Vaniljekaken kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr over natten. Vaniljekaken kan også fryses.

♥ Kaken bør spises samme dag den dekkes med krem, banan og jordbær, og helst bør kaken pyntes nokså rett før servering slik at bananskivene ser lyse, fine og delikate ut.  


 

Det må være lov å drømme seg litt tilbake til sommeren nå...  ♥ 

 

 

Kjøp en kurv jordbær (det går faktisk an fortsatt...), lag denne kaken her - og drøm deg bort, du også..  Smile

 

Mmmmmm..... 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananasplittkake i langpanne
Ingredienser

Vaniljekake:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 dl melk

Bananmos:
♥ 2 bananer

Kremostfyll:
♥ 300 g kremost
♥ 2 dl melis

Bananfyll:
♥ 2 bananer

Kremfyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 banan
♥ 1 dobbel Daim

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli jevn og klumpfri. 

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løft kaken deretter ut av langpannen, fjern bakepapiret og sett kaken på et avlangt kakefat.

Fyll og pynt:
Mos 2 bananer med en gaffel og fordel bananmosen over kakebunnen.

Pisk kremosten sammen med melis og bre ostekremen over bananmosen. Det gjør ikke noe om bananmosen blander seg litt med ostekremen.

Legg bananskiver oppå kremostfyllet.

Pisk kremfløten med vaniljesukker til en luftig krem. Bre fløtekremen over bananskivene.

Pynt toppen av kaken med masse jordbærskiver, noen bananskiver og strø over grovt hakket Daim til slutt.

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. 

Tips

♥ Vaniljekaken kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr over natten. Vaniljekaken kan også fryses.

♥ Kaken bør spises samme dag den dekkes med krem, banan og jordbær, og helst bør kaken pyntes nokså rett før servering slik at bananskivene ser lyse, fine og delikate ut.  

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift