Brukere online: 830
Brukere i dag: 3758
Brukere siste 7 dager: 195456
Hei igjen,
Dagens oppskrift er egentlig bare en reprise fra innlegget Havremelsgrøt med kanelsukker og nøtter fra i går, men jeg ville vise dere den andre toppingen jeg har dilla på for tiden, nemlig eplebiter og valnøtter (i tillegg til smørklatt og kanelsukker )
Supergodt enten det er morgen eller kveld!
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 dl havremel
♥ 5 dl vann
♥ 2 dl melk (se tips)
♥ 0,5 dl agavesirup (se tips)
♥ 0,5 ts salt
- -
♥ 1 dl melk (se tips)
Topping:
♥ eplebiter
♥ smør
♥ kanel
♥ sukker
♥ valnøtter
Fremgangsmåte:
Ha havremel i en kjele sammen med vann og 2 dl melk.
Kok opp blandingen mens du rører hele tiden og la den deretter småkoke i noen minutter. Det er viktig at du rører godt hele tiden slik at grøten ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Tilsett agavesirup og salt mens grøten er kokende varm. Ta kjelen av platen og spe med 1 dl kald melk. Rør godt og server havregrøten varm.
Her har jeg toppet skålene med en god smørklatt, sukker og kanel og så rikelig med eplebiter og grovt hakkede valnøtter.
En supergod kombo særlig nå som det er sesong for norske epler!
Nydelig varm, myk og smakfull grøt til kjølige høstdager ♥
Tips:
♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Får du ikke tak i, kan du lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor til de blir finmalte.
♥ Tilpass mengden vann og melk til du får en tykkelse du er fornøyd med. Jeg synes de angitte mengdene gir en passe tykk havremelsgrøt.
♥ Jeg har her søtet havremelsgrøten med agavesirup, som er en naturlig sirup som egner seg bra for veganere. Annen søtning kan såklart brukes i stedet, enten det er lønnesirup, honning, sukrin eller vanlig hvitt eller brunt sukker. Du kan også droppe søtning i selve grøten og kun ha det på toppen av grøten.
♥ Man kan gjerne bruke havremelk i stedet for vanlig melk.
♥ Havremelsgrøten smaker aller best varm og nylaget.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl havremel
♥ 5 dl vann
♥ 2 dl melk (se tips)
♥ 0,5 dl agavesirup (se tips)
♥ 0,5 ts salt
- -
♥ 1 dl melk (se tips)
Topping:
♥ eplebiter
♥ smør
♥ kanel
♥ sukker
♥ valnøtter
Ha havremel i en kjele sammen med vann og 2 dl melk.
Kok opp blandingen mens du rører hele tiden og la den deretter småkoke i noen minutter. Det er viktig at du rører godt hele tiden slik at grøten ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Tilsett agavesirup og salt mens grøten er kokende varm. Ta kjelen av platen og spe med 1 dl kald melk. Rør godt og server havregrøten varm.
Her har jeg toppet skålene med en god smørklatt, sukker og kanel og så rikelig med eplebiter og grovt hakkede valnøtter.
En supergod kombo særlig nå som det er sesong for norske epler!
♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Får du ikke tak i, kan du lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor til de blir finmalte.
♥ Tilpass mengden vann og melk til du får en tykkelse du er fornøyd med. Jeg synes de angitte mengdene gir en passe tykk havremelsgrøt.
♥ Jeg har her søtet havremelsgrøten med agavesirup, som er en naturlig sirup som egner seg bra for veganere. Annen søtning kan såklart brukes i stedet, enten det er lønnesirup, honning, sukrin eller vanlig hvitt eller brunt sukker. Du kan også droppe søtning i selve grøten og kun ha det på toppen av grøten.
♥ Man kan gjerne bruke havremelk i stedet for vanlig melk.
♥ Havremelsgrøten smaker aller best varm og nylaget.
Skriv ny kommentar