Banankake med kanel

Banankake med kanel er lett og rask å lage!

 

 

Kaken smaker nydelig med pisket krem, men den kan også pyntes med bare melisdryss eller serveres som den er.

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 bananer, godt modne
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 100 g smør
♥ 4 ss melk
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte 
♥ kaneldryss

 

Fremgangsmåte: 

Mos bananene sammen med sukker og egget (dette gjøres enkelt med en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller bare en gaffel).

Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i bananmosen.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn, så du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Sikt over melis.

 

 

Pynt kaken med pisket krem.

 

 

Og et dryss kanel. 

 

 

Banansmaken på denne kaken harmonerer veldig godt med smaken av kanel.

 

 

Myk og saftig banankake, som blir litt ekstra fin med pisket krem! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk godt modne bananer - det gir best smak på kaken.

♥ Bruk helst kanel av litt ekstra god kvalitet. 

 

 

♥ Banankaken er fin å fryse uten krem.

 

 

Test ut denne enkle, deilige banankaken! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med kanel
Ingredienser

2 bananer, godt modne
1,5 dl sukker
1 egg
100 g smør
4 ss melk
1 ts kanel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2,5 dl hvetemel

Pynt:
2 dl kremfløte
kaneldryss

Fremgangsmåte

Mos bananene sammen med sukker og egget (dette gjøres enkelt med en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller bare en gaffel). Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i bananmosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn, så du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis. Pynt kaken med pisket krem og et dryss kanel.

Tips

♥ Bruk godt modne bananer - det gir best smak på kaken.

♥ Bruk helst kanel av litt ekstra god kvalitet. 

♥ Banankaken er fin å fryse uten krem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift