Brukere online: 70
Brukere i dag: 1453
Brukere siste 7 dager: 195577
Hei!
Her har du en amerikansk oppskrift på nydelige, myke bananmuffins med rømme og hakkede valnøtter.
Helt herlig nå på høsten!
Oppskriften gir 12 stk.
Nam!
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 220 g sukker
♥ 2 bananer (se tips)
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 220 g hvetemel
♥ 75 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).
Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.
Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!
Lukter sykt deilig! Mmmm.....
Annonse:
Det nydelige serviset er sponset av Porsgrund Porselænsfabrikk og heter Rose.
I tillegg til den fine nettbutikken, har Porsgrund en facebookgruppe som er nyttig å følge for inspirasjon og info om gunstige tilbud. Se også @porsgrundsporselaensfabrik på Instagram.
Tips:
♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!
♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.
♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!
Disse bananmuffinsene får sin myke konsistens av rømmen i deigen.
Kombinasjonen banan og valnøtter er dessuten knallgod!
Se blant annet også Banankake med valnøtter og Bananbiter med valnøtter her på Det søte liv.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
2 egg
220 g sukker
2 bananer
1,5 dl lettrømme
100 g smør
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
220 g hvetemel
75 g valnøtter
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).
Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.
Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!
♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!
♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.
♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar