Brukere online: 64
Brukere i dag: 1427
Brukere siste 7 dager: 195575
Blåbærmuffins er elsket av mange!
Denne amerikanske oppskriften gjør muffinsene ekstra gode ved tilsetning av brunt sukker, rømme og litt havre. Du kan bruke både friske og frosne blåbær.
Oppskriften gir ca. 15 stk.
2 egg
180 g brunt sukker
150 g smør
3 dl lettrømme
200 g hvetemel
60 g havregryn (små, lettkokte)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0,5 ts natron
200 g blåbær (friske eller frosne)
Visp egg og brunt sukker lett sammen med en stålvisp. Smelt og avkjøl smøret og ha i. Rør i lettrømme.
Bland hvetemel, havre, bakepulver, vaniljesukker og natron sammen i en bakebolle.
Bland det tørre i deigen og rør raskt sammen (rør minst mulig). Rør til slutt forsiktig i rensede friske eller frosne blåbær. NB: Hvis du bruker frosne blåbær skal bærene ikke tines!
Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir omtrent 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Avkjøl noe før du forsiktig løsner muffinsene fra formen med en kniv og hvelver dem ut av formen.
Merk at muffinsene blir litt blåere i farge når du bruker frosne bær i stedet for friske. Smaken er den samme.
Muffinsene er kjempefine å fryse.
2 kommentarer
Utrolig saftig og gode!
Utrolig saftig og gode! Kommer til å lage disse mange ganger!
Kan de lages med seterrømme?
Kan de lages med seterrømme?
Skriv ny kommentar