Brownie Cheesecake

Brownie Cheesecake
Ingredienser

Browniesbunn:
120 g smør
120 g mørk kokesjokolade
2 store egg
2,5 dl sukker
4 ss melk
2,5 dl hvetemel

Cheesecake:
500 g kremost
1,5 dl sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
1 dl yoghurt naturell

Pynt:
50 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.

Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.

Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.

Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat. Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.

Tips

Kaken er holdbar i kjøleskapet. Kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Denne falt virkelig i smak hos gjestene, men merket raskt at den virkelig burde serveres romtempert da den virker veldig kompakt når den er kjølig. Denne serverte jeg med en skogsbær saus og det fremhevet smaken på kaken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift