Brukere online: 1769
Brukere i dag: 13502
Brukere siste 7 dager: 195684
Browniesbunn:
120 g smør
120 g mørk kokesjokolade
2 store egg
2,5 dl sukker
4 ss melk
2,5 dl hvetemel
Cheesecake:
500 g kremost
1,5 dl sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
1 dl yoghurt naturell
Pynt:
50 g lys kokesjokolade
Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.
Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.
Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat. Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Kan også fryses.
1 kommentar
Denne falt virkelig i smak
Denne falt virkelig i smak hos gjestene, men merket raskt at den virkelig burde serveres romtempert da den virker veldig kompakt når den er kjølig. Denne serverte jeg med en skogsbær saus og det fremhevet smaken på kaken.
Skriv ny kommentar