Brukere online: 2447
Brukere i dag: 13740
Brukere siste 7 dager: 197482
Sponset innlegg.
Jeg elsker kakebøker! Det kan være alle slags kakebøker, men det gjelder kanskje spesielt kakebøker med kakespesialiteter fra andre land.
Jeg er så heldig at jeg har fått en kakebok med spesialiteter fra Færøyene.
Her er en nydelig oppskrift på tynne pepperkaker med mandelflak fra denne boken. Brune kaker (eller "Brúnakøkur" som de egentlig heter da) passer for deg som har lyst til å supplere kakeutvalget til jul med noen litt annerledes pepperkaker.
Kakene lages med mørk sirup, brunt farin, masse godt smør og krydder og får veldig fyldig smak. Og så har du mandelflakene, som gjør kakene spennende. Pepperkakene flyter utover under stekingen, hvilket gjør at de blir tynne. Dette er for deg som liker pepperkaker som både smaker og ser skikkelig hjemmelaget ut. Jeg har brukt økologisk krydder fra Santa Maria, som gir kjempegod kryddersmak!
Ingredienser:
♥ 500 g smør
♥ 250 g mørk sirup
♥ 250 g brunt farinsukker
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 625 g hvetemel
♥ 150 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Smelt smør, sirup og brunt farin i en kjele. Bland i natron og krydder (natron vil gjøre at blandingen bruser opp litt). Bland i hvetemelet og mandelflak. Det skal bli en nokså bløt deig. Sett deigen kjølig til den stivner til (ca 1 time) og form deigen deretter til ruller som er ca. 5 cm i diameter. Sett rullene i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, slik at de blir harde.
Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand i mellom siden de flyter utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 5-7 minutter. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flytter over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Tips:
♥ Pass nøye på steketiden. Det er ikke noe godt hvis pepperkakene blir brente. Siden kakene blir såpass tynne, trenger de ikke så lang steketid.
♥ Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks så de holder seg sprø.
♥ Jeg har her brukt krydder fra Santa Maria, som er Skandinavias største krydderselskap. Santa Maria har nå kommet med en ny serie økologisk krydder, som er av ekstra god kvalitet. Krydderet er Fairtrade-sertifisert.
Jeg har i denne kaken brukt både økologisk kanel og økologisk kardemomme fra Santa Maria.
Herlige julekaker med masse nydelig smak!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Santa Maria.
Du finner Santa Maria på Facebook HER og på instagram som @santamarianorge
♥ 500 g smør
♥ 250 g mørk sirup
♥ 250 g brunt farinsukker
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 625 g hvetemel
♥ 150 g mandelflak
Smelt smør, sirup og brunt farin i en kjele. Bland i natron og krydder (natron vil gjøre at blandingen bruser opp litt). Bland i hvetemelet og mandelflak. Det skal bli en nokså bløt deig. Sett deigen kjølig til den stivner til (ca 1 time) og form deigen deretter til ruller som er ca. 5 cm i diameter. Sett rullene i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, slik at de blir harde.
Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand i mellom siden de flyter utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 5-7 minutter. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flytter over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
♥ Pass nøye på steketiden. Det er ikke noe godt hvis pepperkakene blir brente. Siden kakene blir såpass tynne, trenger de ikke så lang steketid.
♥ Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks så de holder seg sprø.
Skriv ny kommentar