
Brukere online: 1333
Brukere i dag: 13530
Brukere siste 7 dager: 175793
Brune pinner småkakene jeg husker best fra min barndom. Dette er opprinnelig min bestemors fantastisk gode oppskrift, som jeg har tilpasset med ekstra kanel og vanilje for å få frem den virkelig gode smaken. Det lukter kanel og jul i hele huset når man lager disse deilige småkakene! En stor boks Brune pinner var fast bestilling fra moren min hver eneste jul gjennom oppveksten.
Fortsatt innleder jeg hver julebakstsesong med disse deilige småkakene - for å komme i julestemning og fordi dette er kaker som jeg liker å kose meg med gjennom hele desember.
Oppskriften gir ca. 80 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts natron
♥ 1 (stor) ss mørk sirup
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite til pensling
♥ 50 g hakkede mandler
♥ 6 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.
Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne.
La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.
Jeg virkelig elsker denne oppskriften på Brune pinner!
Kakene blir sååå gode! 😍
Tips:
♥ Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.
♥ Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.
♥ Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.
♥ Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.
♥
Nå er den hellige time
vi står i stjerneskinn
og hører klokkene kime
nå ringer julen inn
(Eyvind Skeie)
♥
Nyt disse fantastisk deilige småkakene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts natron
♥ 1 (stor) ss mørk sirup
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite til pensling
♥ 50 g hakkede mandler
♥ 6 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.
Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.
♥ Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.
♥ Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.
♥ Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.
♥ Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.
28 kommentarer
Dette blir spennende, skal
Dette blir spennende, skal prøve nå.
Yndlingskaker hos meg, håper
Yndlingskaker hos meg, håper du likte dem!
Hei,
Hei,
Disse lagde jeg til jul i fjor, og de var så utrolig gode! Så nå skal jeg lage de i år igjen. De er blitt en tradisjon nå. Tusen takk for kjempe god oppskrift :)
Så glad for å høre det:-))
Så glad for å høre det:-)) Elsker disse kakene helt siden jeg var liten jente:-)
Helt fantastisk, alt du deler
Helt fantastisk, alt du deler oppskrift på er jo godt. Jeg har brukt oppskriftene dine masse :) Tusen takk!!
Tusen takk for hilsen, Heidi:
Tusen takk for hilsen, Heidi:) blir veldig glad for det:)
Hei!
Hei!
Hvis jeg skal doble oppskriften skal jeg virkelig ha dobbelt opp med kanel da?
Ja, det ville jeg ha gjort:-)
Ja, det ville jeg ha gjort:-) Men for all del - det blir god kanelsmak med halvparten også. Bare jeg som liker mye av alt ...;-)
Nyyydelig
Nyyydelig
Jeg kjøper "Brunkake krydder"
Jeg kjøper "Brunkake krydder" i Danmark det er absolut å anbefale å ha i disse kakene.
Takk for oppskrift, disse ble
Takk for oppskrift, disse ble yammy :-)
Super gode kaker bakte dem
Super gode kaker bakte dem nå
Tenkte jeg ville prøve denne
Tenkte jeg ville prøve denne oppskriften i år! Går det greit å bruke lys sirup i stedet for mørk?
deigen bare faller fra
deigen bare faller fra hverandre når jeg skal rulle de - hva kan jeg gjøre ?
Jeg bruker 1 -2 ss matfløte
Jeg bruker 1 -2 ss matfløte for at deigen ikke skal sprekke så lett :)
Hva gjør jeg når deigen…
Hva gjør jeg når deigen faller fra hverandre når jeg skal trille den ut?
Kjøpte ferdige hos Baker
Kjøpte ferdige hos Baker Nordy og ønsker å lage hjemmelagde til jul men de forsvinner som dugg for solen.
De er bare helt nydelige og må nok bake flere porsjoner før jul Flotte å pakke inn å gi bort i julegave også
225 grader i 10 minutter blir
225 grader i 10 minutter blir ikke bare brune pinner men også svidde pinner
Ja, det er bedre å steke dem…
Ja, det er bedre å steke dem ved ca 175 grader i 12-15 minutter.
Veldig gode meeen, ble litt
Veldig gode meeen, ble litt mye kanel smak i forhold til det jeg og gubben er vant med på brune pinner
Har lager 1 porsjon som snart
Har lager 1 porsjon som snart er spist opp. I morgen i gang med nye porsjoner sammen med sønn og barnebarn. Veldig goe :-)
Hei. Kan jeg sette deigen inn
Hei. Kan jeg sette deigen inn i kjøleskapet en time før steking? Skal frakte den skjønner du.
Disse er bakt i dag,
Disse er bakt i dag, kjempegode!!!, som alt annet fra det søte liv Anbefales å prøve, lettvint oppskrift
hei mamma og jeg har brukt…
hei mamma og jeg har brukt din oppskrift i dag på brunepinner
de ble gode men bestemor mine er bede hilsen jessica
Vi elsker denne oppskriften!…
Vi elsker denne oppskriften! Har brukt den flere år på rad. Endrer ikke på noenting, den er helt perfekt synes vi :)
Fantastisk gode kaker til…
Fantastisk gode kaker til jul! Superlette å lage og fryktelig gode. Bruker 4 ts kanel, sånn som oppskriften sier, og det er bare nydelig!
Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg steker dem på 175 grader i 12-15 minutter, altså noe lavere varme og litt lenger tid.
Hei Hvordan tror du det blir…
Hei
Hvordan tror du det blir hvis jeg dropper egget i brune pinner? For de som ikke tåler egg...
Jeg har droppet egget, og…
Jeg har droppet egget, og synes det ble like godt!
Skriv ny kommentar