Brune pinner

Brune pinner småkakene jeg husker best fra min barndom. Dette er opprinnelig min bestemors fantastisk gode oppskrift, som jeg har tilpasset med ekstra kanel og vanilje for å få frem den virkelig gode smaken. Det lukter kanel og jul i hele huset når man lager disse deilige småkakene! En stor boks Brune pinner var fast bestilling fra moren min hver eneste jul gjennom oppveksten.

Fortsatt innleder jeg hver julebakstsesong med disse deilige småkakene - for å komme i julestemning og fordi dette er kaker som jeg liker å kose meg med gjennom hele desember. Heart

Oppskriften gir ca. 80 stk.

 

Ingredienser: 

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
3 ts vaniljesukker
4 ts kanel
1 ts natron
1 (stor) ss mørk sirup
300 g hvetemel

Pynt:
1 eggehvite til pensling
50 g hakkede mandler
6 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.

Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne.

La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.

 

 

Jeg virkelig elsker denne oppskriften på Brune pinner! 

Kakene blir sååå gode!  😍

 

 

Tips:

Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.

Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.

Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.

Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.

Nå er den hellige time

vi står i stjerneskinn

og hører klokkene kime

nå ringer julen inn

(Eyvind Skeie)

 

Nyt disse fantastisk deilige småkakene! 

 

 

      

Brune pinner
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
3 ts vaniljesukker
4 ts kanel
1 ts natron
1 (stor) ss mørk sirup
300 g hvetemel

Pynt:
1 eggehvite til pensling
50 g hakkede mandler
6 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.

Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.

Tips

Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.

Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.

Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.

Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.

Kakekategori
Sesong

28 kommentarer

Hei,

Disse lagde jeg til jul i fjor, og de var så utrolig gode! Så nå skal jeg lage de i år igjen. De er blitt en tradisjon nå. Tusen takk for kjempe god oppskrift :)

Som svar på av Anne-Line Stene (ikke bekreftet)

Så glad for å høre det:-)) Elsker disse kakene helt siden jeg var liten jente:-)

Helt fantastisk, alt du deler oppskrift på er jo godt. Jeg har brukt oppskriftene dine masse :) Tusen takk!!

Hei!
Hvis jeg skal doble oppskriften skal jeg virkelig ha dobbelt opp med kanel da?

Som svar på av Tonje Johansen (ikke bekreftet)

Ja, det ville jeg ha gjort:-) Men for all del - det blir god kanelsmak med halvparten også. Bare jeg som liker mye av alt ...;-)

Tenkte jeg ville prøve denne oppskriften i år! Går det greit å bruke lys sirup i stedet for mørk?

deigen bare faller fra hverandre når jeg skal rulle de - hva kan jeg gjøre ?

Kjøpte ferdige hos Baker Nordy og ønsker å lage hjemmelagde til jul men de forsvinner som dugg for solen.
De er bare helt nydelige og må nok bake flere porsjoner før jul Flotte å pakke inn å gi bort i julegave også

Veldig gode meeen, ble litt mye kanel smak i forhold til det jeg og gubben er vant med på brune pinner

Har lager 1 porsjon som snart er spist opp. I morgen i gang med nye porsjoner sammen med sønn og barnebarn. Veldig goe :-)

Disse er bakt i dag, kjempegode!!!, som alt annet fra det søte liv Anbefales å prøve, lettvint oppskrift

hei mamma og jeg har brukt din oppskrift i dag på brunepinner

de ble gode men bestemor mine er bede hilsen jessica

Vi elsker denne oppskriften! Har brukt den flere år på rad. Endrer ikke på noenting, den er helt perfekt synes vi :)

Fantastisk gode kaker til jul! Superlette å lage og fryktelig gode. Bruker 4 ts kanel, sånn som oppskriften sier, og det er bare nydelig!
Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg steker dem på 175 grader i 12-15 minutter, altså noe lavere varme og litt lenger tid.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift