Brukere online: 2157
Brukere i dag: 31818
Brukere siste 7 dager: 196271
Dette er min bestemors fantastisk gode oppskrift på "Brune pinner". Kakene blir små og litt myke. Det lukter kanel og jul i hele huset når du lager disse deilige småkakene. Til og med min mor (som er utenlandsk og generelt skeptisk til norske julekaker) FORGUDER disse kakene. Oppskriften gir ca 80 stk. Se også "Brune stenger", som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.
200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
3 ts vaniljesukker
4 ts kanel
1 ts natron
1 (stor) ss mørk sirup
300 g hvetemel
Pynt:
1 eggehvite til pensling
hakkede mandler
perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup i en liten kjele eller i mikro til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i 6 emner. Trill 6 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate (se tips). Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle stengene med eggehvite og strø over rikelig med hakkede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.
Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.
Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.
27 kommentarer
Dette blir spennende, skal
Dette blir spennende, skal prøve nå.
Yndlingskaker hos meg, håper
Yndlingskaker hos meg, håper du likte dem!
Hei,
Hei,
Disse lagde jeg til jul i fjor, og de var så utrolig gode! Så nå skal jeg lage de i år igjen. De er blitt en tradisjon nå. Tusen takk for kjempe god oppskrift :)
Så glad for å høre det:-))
Så glad for å høre det:-)) Elsker disse kakene helt siden jeg var liten jente:-)
Helt fantastisk, alt du deler
Helt fantastisk, alt du deler oppskrift på er jo godt. Jeg har brukt oppskriftene dine masse :) Tusen takk!!
Tusen takk for hilsen, Heidi:
Tusen takk for hilsen, Heidi:) blir veldig glad for det:)
Hei!
Hei!
Hvis jeg skal doble oppskriften skal jeg virkelig ha dobbelt opp med kanel da?
Ja, det ville jeg ha gjort:-)
Ja, det ville jeg ha gjort:-) Men for all del - det blir god kanelsmak med halvparten også. Bare jeg som liker mye av alt ...;-)
Nyyydelig
Nyyydelig
Jeg kjøper "Brunkake krydder"
Jeg kjøper "Brunkake krydder" i Danmark det er absolut å anbefale å ha i disse kakene.
Takk for oppskrift, disse ble
Takk for oppskrift, disse ble yammy :-)
Super gode kaker bakte dem
Super gode kaker bakte dem nå
Tenkte jeg ville prøve denne
Tenkte jeg ville prøve denne oppskriften i år! Går det greit å bruke lys sirup i stedet for mørk?
deigen bare faller fra
deigen bare faller fra hverandre når jeg skal rulle de - hva kan jeg gjøre ?
Jeg bruker 1 -2 ss matfløte
Jeg bruker 1 -2 ss matfløte for at deigen ikke skal sprekke så lett :)
Hva gjør jeg når deigen…
Hva gjør jeg når deigen faller fra hverandre når jeg skal trille den ut?
Kjøpte ferdige hos Baker
Kjøpte ferdige hos Baker Nordy og ønsker å lage hjemmelagde til jul men de forsvinner som dugg for solen.
De er bare helt nydelige og må nok bake flere porsjoner før jul Flotte å pakke inn å gi bort i julegave også
225 grader i 10 minutter blir
225 grader i 10 minutter blir ikke bare brune pinner men også svidde pinner
Ja, det er bedre å steke dem…
Ja, det er bedre å steke dem ved ca 175 grader i 12-15 minutter.
Veldig gode meeen, ble litt
Veldig gode meeen, ble litt mye kanel smak i forhold til det jeg og gubben er vant med på brune pinner
Har lager 1 porsjon som snart
Har lager 1 porsjon som snart er spist opp. I morgen i gang med nye porsjoner sammen med sønn og barnebarn. Veldig goe :-)
Hei. Kan jeg sette deigen inn
Hei. Kan jeg sette deigen inn i kjøleskapet en time før steking? Skal frakte den skjønner du.
Disse er bakt i dag,
Disse er bakt i dag, kjempegode!!!, som alt annet fra det søte liv Anbefales å prøve, lettvint oppskrift
hei mamma og jeg har brukt…
hei mamma og jeg har brukt din oppskrift i dag på brunepinner
de ble gode men bestemor mine er bede hilsen jessica
Vi elsker denne oppskriften!…
Vi elsker denne oppskriften! Har brukt den flere år på rad. Endrer ikke på noenting, den er helt perfekt synes vi :)
Fantastisk gode kaker til…
Fantastisk gode kaker til jul! Superlette å lage og fryktelig gode. Bruker 4 ts kanel, sånn som oppskriften sier, og det er bare nydelig!
Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg steker dem på 175 grader i 12-15 minutter, altså noe lavere varme og litt lenger tid.
Hei Hvordan tror du det blir…
Hei
Hvordan tror du det blir hvis jeg dropper egget i brune pinner? For de som ikke tåler egg...
Skriv ny kommentar