Brukere online: 560
Brukere i dag: 29392
Brukere siste 7 dager: 183216
300 g smør
500 g sukker
4 store egg
7 dl kulturmelk
2 dl kakao
4 ss vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ts natron
500 g hvetemel
Glasur:
50 g smør
1 dl sterk kaffe
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
500 g melis
Pynt:
seigmenn e.l.
Pisk mykt smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Ha dette i en stor bakebolle. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha det tørre og kulturmelk vekselsvis i deigen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langapanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør inn kakao, vaniljesukker, kaffe og melis. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken i et jevnt lag.
Del kaken opp i passe store stykker som pyntes med seigmenn, non-stop, bamsemums, eller det du måtte ønske.
Kakestykkene egner seg kjempegodt til å fryses. Et godt tips er å la kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer. Da unngår du glasursøl!
1 kommentar
Hei!
Hei!
4ss vaniljesukker stemmer det? Høres mye ut, men kan jo stemme. Ville bare sjekke.
Håper på svar!
Mvh Vivi Andersen
Skriv ny kommentar