Brukere online: 104
Brukere i dag: 793
Brukere siste 7 dager: 183237
Oppskriften på denne lekre sitronkaken stammer fra den kjente engelske TV-kokken Delia Smith. Kaken er veldig myk og saftig, og har et fantastisk deilig fyll av hjemmelaget sitronkrem ("Lemon curd").
Se også oppskrift på Lemon Curd Roulade (Engelsk sitronrullekake), Lemon Curd Muffins (Muffins med sitronkrem) og Kake med sitronkrem.
Kakebunn:
175 g smør
175 g sukker
2 egg (store)
2 ts bakepulver
175 g hvetemel
revet skall av 1 sitron
1 ss presset sitronsaft
Lemon Curd:
75 g sukker
skall og saft fra 1 stor sitron
2 egg (medium)
50 g usaltet smør
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen bakepulver og hvetemel og bland inn i deigen. Rør inn revet sitronskall og sitronsaft til slutt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sitronfyllet has sukker, revet sitronskall og presset sitronsaft i en liten kjele. Bland inn lettpiskede egg. Varm opp blandingen under stadig omrøring til den tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og rør inn smøret i små klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald.
Del kaken i to bunner. Ha sitronkremen på den nederste kakebunnen. Dekk med den andre kakebunnen og sikt over melis til pynt.
Kaken er holdbar dersom den oppbevares kjølig og pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
1 kommentar
Hei. Går det bra å lage…
Hei. Går det bra å lage dobbel porsjon og bruke en stor springform? Mvh Gry
Skriv ny kommentar