Brukere online: 2943
Brukere i dag: 23305
Brukere siste 7 dager: 199436
Jeg er priviligert som har vokst opp i et hjem der kjøleskapet alltid var over alle grenser stappfullt, og veldig ofte med mange internasjonale matvarer som ingen andre hadde hørt om. Årsaken er en fenomenal, og godt over gjennomsnittlig mat- og kulturinteressert mamma, som foret opp en bortskjemt familie med utsøkte spesialiteter fra alle verdens kjøkken, og som på ingen måte lot seg stoppe av at produktene hun ønsket seg ikke fantes i norske butikker. Om hun skaffet seg "Lemon curd" ved å kontakte utenlandske forhandlere, via engelske bekjente eller på sine svippturer til London, vet jeg ikke, men det fantes i alle fall Lemon curd i vårt kjøleskap lenge før i norske butikker.
For deg som ikke har smakt Lemon curd før, er dette en nydelig, litt søt, litt syrlig, myk sitronkrem, som også kan lages hjemme dersom du ikke finner det ferdiglaget på glass i butikken (se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).
Oppskriften gir 12 stk lekre, små, fylte muffins.
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 stort egg
0,75 dl matolje (se tips)
1,5 dl melk
0,5 ts vaniljeessens
Fyll:
1 dl Lemon Curd
Pynt (kan sløyfes):
0,5 dl Lemon Curd
sukker
Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Bland sammen egget, olje, melk og vaniljeessens i en annen bolle med en stålvisp. Ha det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen til deigen er blandet (ikke rør mer enn nødvendig).
Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll formene med 1 spiseskje deig, slik at bunnen blir dekket. Legg så på 1 spiseskje Lemon Curd. Fordel så resten av deigen i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 190°C i 10-15 min. Avkjøl litt før du forsiktig tar muffinsene ut av muffinsbrettet.
Hvis du vil kan du pynte de avkjølte, ferdigstekte muffinsene: Smelt Lemon Curd i mikro (ca 1 minutt). Pensle på muffinsene og dypp muffinsene deretter i en skål med sukker.
Pass på at du bruker olje med nøytral smak, slik som for solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.
Du får kjøpt ferdiglaget Lemon Curd blant annet hos Meny (se etter Scotts Lemon Curd, 1 glass = 340 gram).
HJEMMELAGET LEMON CURD:
saft og skall av 1 sitron
3 eggeplommer
1 dl sukker
50 g usaltet smør
Bland sitronsaft, sitronskall, eggeplommer, sukker og smør i en kjele. La blandingen putre under omrøring til den tykner. Avkjøl.
Skriv ny kommentar