Brukere online: 164
Brukere i dag: 1072
Brukere siste 7 dager: 195598
"Nuts just take up space where chocolate ought to be."
He-he - hvis det er slik du tenker, bør du heller finne deg en annen sjokoladekakeoppskrift som er helt uten nøtter (det burde være nok å velge mellom her på detsoteliv.no, se for eksempel langpannekaken som heter Sjokoladekake med rømme). Uansett er det ikke overdrevent mye nøtter i denne sjokoladekaken her; bare litt hasselnøtter fra Firkløveren som gir herlig snert til glasuren:-) Kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak! NAM-NAM-NAM!
Oppskriften er til liten langpanne.
For samme kake med kaffesmak, se Sjokoladekake med kaffe og firkløverglasur. Se også Firkløverkake med rømme, Firkløverkake med rømme og appelsin og Surmelkskake med firkløverkrem, men merk at disse kakene er beregnet på stor langpanne.
Rømmesjokoladekake:
150 g smør
3,5 dl vann
3 ss kakao
5 dl sukker
8 dl hvetemel
1,5 ts natron
2 dl seterrømme
3 egg
Firkløverglasur:
200 g Firkløver
100 g smør
1 dl sukker
1 dl kremfløte
Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt (gjerne med en stålvisp), slik at deigen blir klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 35 - 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert. Fordel så glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten, se tips).
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
Det tar en stund før sjokoladeglasuren blir tykk nok til at den har smørekonsistens. Det sikreste er derfor å ha glasuren over kaken mens kaken fortsatt er i formen, og så la hele kaken med formen stå slik i kjøleskapet over natten. Da er det garantert at glasuren har stivnet når du løfter kaken ut av formen. Alternativt må du la glasuren stå i kjelen i kjøleskapet helt til du merker at den er tykk nok til å kunne smøres over kaken.
Kakestykkene kan fryses.
17 kommentarer
Hej har sommetider problemer
Hej har sommetider problemer med nogle af de tong som skal i , det er ikke altid nemt at oversætte til dansk, bla. Rømme kan man bruge noget andet i Danmark ? Firkløver hvad er det. Ellers rigtig gode opskrifter. Susanne
Hei!
Hei!
Her er en liten forklaring på hva du kan bruke som rømme i Danmark:
http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/140356393-hva-heter-r…
Det blir også kalt sour cream på engelsk hvis det er noe til hjelp.
Firkløver er en sjokolade som bli produsert av Freia som selges i Norge. Det er melkesjokolade med hasselnøtter i.
Håper det var til hjelp :)
Helene
Takk for tipsene dine, Helene
Takk for tipsene dine, Helene! :-)
Du kan bruke creme fraiche,
Du kan bruke creme fraiche, Susanne :-) Og Firkløver er en norsk melkesjokolade med hakkede hasselnøtter.
Rømme er creme fraiche på
Rømme er creme fraiche på dansk
Kh Rikke Klemme, DK
Takk for at du tok deg tid
Takk for at du tok deg tid til å svare, Rikke! :-)
Vil gjerne lage denne kaken,
Vil gjerne lage denne kaken, men holder med en vanlig rund form. Hvor mye skal røren reduseres?
Hei, jeg brukte lettrømme og
Hei, jeg brukte lettrømme og tok litt mer smør i. Hadde i litt lakrispulver ( Johan Bulow) i røra, det gav en ekstra spiss på kaka. Blandet firkløver-sjokoladen med en plate mørk sjokolade (70 %) i glassene, det ble nydelig
Tusen takk for de flotte oppskriftene som du legger ut på Det søte Liv
Høres godt ut, takk for…
Høres godt ut, takk for tipset!
Lura bare på om kg kan bruke
Lura bare på om kg kan bruke ei plate med kokesjokolade istedenfor kakao
Det burde gå greit, men…
Det burde gå greit, men kaken blir da litt mer kompakt enn om du bruker kakaopulver.
Nå har jeg laget denne kaka.
Nå har jeg laget denne kaka. Det gikk så fint med rund form str 26
Hadde laget vegg rundt, men det trengte jeg ikke. Trengte litt mer steketid.
Takk for tilbakemeldingen…
Takk for tilbakemeldingen. Vil tro at kaken da ble en del høyere og, som du skriver, trengte lengre steketid :)
Hei! Etter 55 min var kaka
Hei! Etter 55 min var kaka fortsatt flytende inni, og på min relativt nye ovn så stemmer stort sett tidene i oppskrifter. Tok totalt 65 min før den var klar. Ellers, veldig saftig og god!
Hei, jeg har testet kaken på…
Hei, jeg har testet kaken på nytt og kom til at 35 - 40 minutter er passe steketid. Men ovner er forskjellige, så viktig at man tester med kakenål før kaken tas ut av ovnen. Takk for tilbakemeldingen din! :-)
Som flere her skriver,
Som flere her skriver, trengte denne kaka mye lengere steketid enn 25 minutter som det står i oppskriften. Tror det kan skyldes at størrelsen på formen som er foreslått 20x30cm er for liten. Min form er nøyaktig den størrelsen og min kake ble veldig høy og gikk nesten over kanten. Ovner er såklart forskjellige og min er ganske ny, men her trengte jeg nesten en time før kaka ble gjennomstekt. Ellers god kake.
Hei, jeg har testet kaken på…
Hei, jeg har testet kaken på nytt, og fikk da at 35 - 40 minutter ble riktig steketid, så jeg har korrigert oppskriften nå. Siden ovner er forskjellige, må man teste med kakenål om den er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen. Min form er vel 21 x 31 cm, så litt større enn din, men enig i at kaken blir høy i liten langpanne. Hyggelig å høre at du synes at kaken ble god :-)
Skriv ny kommentar