Brukere online: 2020
Brukere i dag: 33688
Brukere siste 7 dager: 196433
Unn deg litt luksus i hverdagen!
Mmmmmmmmmm...........
Dette er nydelige småkaker som inneholder cappuccinopulver i deigen.
Kakene dekkes med et tynt lag hvit sjokolade og et kakaodryss.
Oppskriften gir 30 stk.
Ingredienser:
♥ 225 g mykt smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ts cappuccinopulver
♥ 1 ss kokende vann
♥ 280 g hvetemel
Pynt:
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ kakaodryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Løs opp cappuccinopulveret i 1 ss kokende vann til en tykk masse. Pisk dette så inn i smørkremen. Bland i melet til en jevn deig.
Del deigen opp i to runde emner. Pakk deigemnene inn i plastfolie og la stå kjølig i 30-60 min.
- - -
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den mellom to ark bakepapir til ca 3 mm tykke leiver. Stikk ut runde kaker som er ca 6 cm i diameter. Legg kakene med litt avstand på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10-12 min til de er gyldne. La de avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Avkjøl kakene til de er helt kalde.
- - -
Smelt hvit sjokolade og fordel en klatt på hver kake som du smører litt utover med baksiden av en skje. La kakene stå til sjokoladen har stivnet. Sikt over tynt lagt kakao til slutt.
Tips:
Jeg bruker vanlig, usøtet cappuccinopulver fra Nescafé til denne oppskriften.
Kakene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. Husk at boksen bør stå kjølig, ellers vil sjokoladepynten smelte og kakene bli klissete.
Se også oppskrift på Cappuccinokjeks.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
225 g mykt smør
150 g sukker
1 eggeplomme
2 ts cappuccinopulver
1 ss kokende vann
280 g hvetemel
Pynt:
200 g hvit sjokolade
kakaodryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Løs opp cappuccinopulveret i 1 ss kokende vann til en tykk masse. Pisk dette så inn i smørkremen. Bland i melet til en jevn deig.
Del deigen opp i to runde emner. Pakk deigemnene inn i plastfolie og la stå kjølig i 30-60 min.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den mellom to ark bakepapir til ca 3 mm tykke leiver. Stikk ut runde kaker som er ca 6 cm i diameter. Legg kakene med litt avstand på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10-12 min til de er gyldne. La de avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade. Avkjøl kakene til de er helt kalde.
Smelt hvit sjokolade og fordel en klatt på hver kake som du smører litt utover med baksiden av en skje. La kakene stå til sjokoladen har stivnet. Sikt over tynt lagt kakao til slutt.
Jeg bruker vanlig, usøtet cappuccinopulver fra Nescafé til denne oppskriften.
Kakene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. Husk at boksen bør stå kjølig, ellers vil sjokoladepynten smelte og kakene bli klissete.
Skriv ny kommentar