Champagne White Chocolate Cupcakes


Lurer du på hva du skal lage til nyttårsfesten?

 

 

Jeg anbefaler champagne-cupcakes med hvit sjokoladefrosting på toppen!

 

 

Søt vaniljekake med hvit sjokoladekrem smaker nydelig til champagneglasset!

 

 

Pynt cupcakesene med sukkerperler i sølv og gullfarge for å få den feststemte stemningen.

 

 

Cupcakesene kan også serveres til barn! Bare dropp champagnen i kremen.

Smile 

 

 

Oppskriften gir ca. 12 stk. Omtrent dobbelt så mange om du steker dem i mini-former.

 


Ingredienser:

Champagne Cupcakes:
125 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 dl champagne
1 dl kremfløte
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

White Chocolate Frosting:
5 dl kremfløte
400 g hvit sjokolade
1 ss vaniljeekstrakt
1 ss champagne (kan sløyfes)

Pynt:
sukkerperler i sølv og gull

 

Fremgangsmåte:

Start helst kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til frostingen:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade, vaniljeekstrakt og champagne. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
 

Muffins:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Bland i champagne (smørkremen skiller seg litt, men dette blir bedre når du blander i melet). Sikt mel og bakepulver og ha dette og kremfløten vekselsvis i smørkremen. Bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i cupcakeformene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
 

Pynting:

Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet.

Pisk den opp med elektrisk håndmikser til en tykk og luftig krem.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på de kalde muffinsene. Pynt med sukkerperler i sølv og gullfarge.

 


Tips:

Det er viktig at den hvite sjokoladefløten står i kjøleskapet over natten, ellers blir det vanskelig å piske den til stiv krem.

Vær også nøye på at muffinsene er helt avkjølte før du sprøyter på den hvite sjokoladekremen, ellers smelter kremen og mister fasongen.

Disse cupcakesene er også fine å servere til barn. Alkoholen i muffinsene fordunster under stekingen, så den trenger du ikke å være bekymret for. Den ene spiseskjeen med champagne i kremen setter bare ørlite smak og er uten betydning for alkoholinnholdet siden det er så lite. Men vil du likevel la det være, kan du fint bytte ut champagnen i deigen med melk eller fløte og bare droppe champagne i kremen til barna. 

 

 

Så er det bare å finne frem champagneglassene!  Smile 

 

 

Disse cupcakesene kan lages dagen i forveien. Det aller beste er imidlertid å lage bare sjokoladefløten dagen i forveien og lage muffinsene og pynte dem på selve serveringsdagen.

 

 

Se også Pink Champagne Cupcakes som er laget med rosa champagne og en litt annen frosting.

 

 

Happy New Year!  Heart 

 

 

Champagne White Chocolate Cupcakes
Ingredienser

Champagne Cupcakes:
125 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 dl champagne
1 dl kremfløte
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

White Chocolate Frosting:
5 dl kremfløte
400 g hvit sjokolade
1 ss vaniljeekstrakt
1 ss champagne (kan sløyfes)

Pynt:
sukkerperler i sølv og gull

Fremgangsmåte

Start helst kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til frostingen:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade, vaniljeekstrakt og champagne. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Muffins:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Bland i champagne (smørkremen skiller seg litt, men dette blir bedre når du blander i melet). Sikt mel og bakepulver og ha dette og kremfløten vekselsvis i smørkremen. Bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i cupcakeformene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Pynting:
Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet.Pisk den opp med elektrisk håndmikser til en tykk og luftig krem.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på de kalde muffinsene. Pynt med sukkerperler i sølv og gullfarge.

Tips

Det er viktig at den hvite sjokoladefløten står i kjøleskapet over natten, ellers blir det vanskelig å piske den til stiv krem.

Vær også nøye på at muffinsene er helt avkjølte før du sprøyter på den hvite sjokoladekremen, ellers smelter kremen og mister fasongen.

Disse cupcakesene er også fine å servere til barn. Alkoholen i muffinsene fordunster under stekingen, så den trenger du ikke å være bekymret for. Den ene spiseskjeen med champagne i kremen setter bare ørlite smak og er uten betydning for alkoholinnholdet siden det er så lite. Men vil du likevel la det være, kan du fint bytte ut champagnen i deigen med melk eller fløte og bare droppe champagne i kremen til barna. 

Disse cupcakesene kan lages dagen i forveien. Det aller beste er imidlertid å lage bare sjokoladefløten dagen i forveien og lage muffinsene og pynte dem på selve serveringsdagen.

1 kommentar

Hei, disse hørtes veldig god ut :-) jeg har champagne "ekstrakt" liggende, kan dette brukes istedenfor vanlig champagne? Vet du ca hvor mye man må bruke av ekstrakten?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift