Brukere online: 2928
Brukere i dag: 19272
Brukere siste 7 dager: 199068
God 2. juledag alle sammen!
Her får dere litt påfyll av julekonfekt i tilfelle skålene skulle begynne å gå tomme...
Nutella Chocolate Fudge har deilig "fudgy" konsistens og smaker nydelig av sjokolade og hasselnøtter.
Ingredienser:
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 40 g smør
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 350 g Nutella (1 glass, se tips)
Pynt:
♥ 100 g hasselnøtter (gjerne skåldede, se tips)
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og varm opp på svak varme til alt smelter sammen. Alternativt kan du gjøre dette i en bolle over vannbad.
Finn frem en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm. Smør formen lett og kle bunnen og kanter med bakepapir. Ha sjokolademassen i formen og jevn til overflaten.
Fordel over hasselnøtter og trykk dem godt ned i sjokolademassen.
Sett formen i kjøleskapet så sjokolademassen stivner til fudge. Det holder med et par timer, men det gjør ikke noe om formen står i kjøleskapet over natten.
Løft sjokoladefudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i sjokoladefudgen passe store firkanter med en stor kniv.
Chocolate yummyness!
Tips:
♥ Søt, kondensert melk ("sweet condensed milk") må ikke forveksles med Vikingmelk ("evaporated milk"), selv om begge er kondensert melk og selges på hermetikkboks.
Sistnevnte er usøtet og tyntflytende omtrent som melk (til høyre på bildet ovenfor). I denne oppskriften bruker du imidlertid søtet, kondensert melk som er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen (til venstre på bildet ovenfor). 400 g tilsvarer omtrent en boks.
♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som selges i de fleste store matvarebutikkene. Konsistensen er mykere enn norsk Nugatti. 350 g tilsvarer 1 glass Nutella.
♥ Jeg hadde skåldede hasselnøtter oppå denne fudgen, og synes det passet perfekt på grunn av hasselnøttsmaken som også finnes i Nutella. Jeg kjøpte mine ferdig skåldet i en delikatesseforretning. Vil du gjøre dette hjemme, kan du riste hasselnøttene ved 200 °C i ca 15 min og så gni av skallet med et kjøkkenhånkle. Det er vanskelig å få av alt skallet på denne måten, men smaken er like god selv om noe av hasselnøttskallet henger på Pass på å trykke hasselnøttene godt ned i fudgemassen, ellers faller de av når du skjærer opp fudgen.
Sett sjokoladefudgen på et fat og se hvor glade folk blir nå de forsyner seg.
Deilig og lettlaget sjokoladefudge med Nutella!
Deilig til en kopp kaffe
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 40 g smør
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 350 g Nutella (1 glass, se tips)
Pynt:
♥ 100 g hasselnøtter (gjerne skåldede, se tips)
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og varm opp på svak varme til alt smelter sammen. Alternativt kan du gjøre dette i en bolle over vannbad.
Finn frem en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm. Smør formen lett og kle bunnen og kanter med bakepapir. Ha sjokolademassen i formen og jevn til overflaten.
Fordel over hasselnøtter og trykk dem godt ned i sjokolademassen.
Sett formen i kjøleskapet i et par timer eller over natten.
Løft sjokoladefudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp sjokoladefudgen i passe store firkanter med en stor kniv.
♥ Søt, kondensert melk ("sweet condensed milk") må ikke forveksles med Vikingmelk ("evaporated milk"), selv om begge er kondensert og selges på hermetikkboks. Sistnevnte er usøtet og tyntflytende omtrent som melk (til høyre på bildet ovenfor). I denne oppskriften bruker du imidlertid søtet, kondensert melk som er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen (til venstre på bildet ovenfor). 400 g tilsvarer omtrent en boks.
♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som selges i de fleste store matvarebutikkene. Konsistensen er mykere enn norsk Nugatti. 350 g tilsvarer 1 glass Nutella.
♥ Jeg hadde skåldede hasselnøtter oppå denne fudgen, og synes det passet perfekt på grunn av hasselnøttsmaken som også finnes i Nutella. Jeg kjøpte mine ferdig skåldet i en delikatesseforretning. Vil du gjøre dette hjemme, kan du riste hasselnøttene ved 200 °C i ca 15 min og så gni av skallet med et kjøkkenhånkle. Det er vanskelig å få av alt skallet på denne måten, men smaken er like god selv om noe av hasselnøttskallet henger på Pass på å trykke hasselnøttene godt ned i fudgemassen, ellers faller de av når du skjærer opp fudgen.
3 kommentarer
Å nei å nei... nå som jeg
Å nei å nei... nå som jeg trodde jeg hadde nok godterier... ;-) , de så veldig gode ut!
Hvordan er det å fryse disse?
Hvordan er det å fryse disse? eller holder de seg godt i kjøleskapet kanskje? ser veldig gode ut! :-)
Det blitt tradisjon for meg å
Det blitt tradisjon for meg å lage disse de siste åra til jul, er superdigge! Selv bytter jeg ut hasselnøtter med peanøtter for det liker jeg bedre, og får alltid komplementer for dem<3
Skriv ny kommentar