Brukere online: 439
Brukere i dag: 1230
Brukere siste 7 dager: 198259
Chiafrø er noe av det sunneste du kan få i deg! Disse bittesmå frøene er enormt rike på omega-3, omega-6, antioksidanter, proteiner og mineraler. Frøen sveller og blir geleaktige når de ligger i væske, som gjør at man kjenner seg mett en god stund selv om frøene er fattige på kalorier. Det er også denne svellingen som gjør at man kan lage chiapudding, som har blitt svært så populært i Norge de siste årene.
Her har jeg blandet chiafrø med kokosmelk, og serverer den ferdige chiapuddingen med friske bær og kokosflak.
Chiafrøene i seg selv smaker i grunnen ikke særlig mye, så her er det den søtede kokosmelken og bærene som primært setter smak. Vil du ha litt mildere blanding, kan du bytte ut halvparten av kokosmelken med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.
Rør sammen blandingen på kvelden, så har du en perfekt frokost morgenen etter!
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 dl kokosmelk (gjerne lettvariant)
♥ 2 ss sukker
♥ 5 ss chiafrø
Servering:
♥ friske bær
♥ kokosflak
Fremgangsmåte:
Bland kokosmelken med sukker og chiafrø. Rør så sukkeret løser seg opp og fordel blandingen i to små glass.
Sett glassene i kjøleskapet over natten. Konsistensen på blandingen skal da ha blitt fast og puddingaktig.
Server chiapuddingen med friske bær og kokosflak.
Tips:
♥ En annen nydelig variant får du som sagt om du bytter ut halvparten av kokosmelken med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Se også Chiapudding med vaniljekesam her på Det søte liv.
♥ 3 dl kokosmelk tilsvarer omtrent 1 boks (ca 400 g). Det er mye kalorier å spare om du bruker lettvarianten av kokosmelken, men den med fullt fettinnhold gir fyldigere og mer kremete chiapudding.
♥ Sukker kan byttes ut med honning eller agavesirup (hvis du er veganer).
♥ Chiafrø og kokosflak fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.
Chiapudding gir en veldig god og sunn start på dagen!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl kokosmelk (gjerne lettvariant)
♥ 2 ss sukker
♥ 5 ss chiafrø
Servering:
♥ friske bær
♥ kokosflak
Bland kokosmelken med sukker og chiafrø. Rør så sukkeret løser seg opp og fordel blandingen i to små glass.
Sett glassene i kjøleskapet over natten. Konsistensen på blandingen skal da ha blitt fast og puddingaktig.
Server chiapuddingen med friske bær og kokosflak.
♥ En annen nydelig variant får du om du bytter ut halvparten av kokosmelken med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.
♥ 3 dl kokosmelk tilsvarer omtrent 1 boks (ca 400 g). Det er mye kalorier å spare om du bruker lettvarianten av kokosmelken, men den med fullt fettinnhold gir fyldigere og mer kremete chiapudding.
♥ Chiafrø og kokosflak fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.
♥ Sukker kan byttes ut med honning eller agavesirup (hvis du er veganer).
Skriv ny kommentar