Brukere online: 2830
Brukere i dag: 15071
Brukere siste 7 dager: 198713
Coca-Cola Chocolate Pecan Cake er en veldig saftig og myk sjokoladekake som inneholder Coca-Cola. Kaken er fylt og dekket med deilig sjokoladekrem og pyntet med hakkede pekannøtter.
100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g sukker
2 ss kakao
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
0,75 dl kefir
0,75 dl Coca-Cola
Fyll:
50 g smør
50 g kokesjokolade
1 dl Coca-Cola
500 g melis
Pynt:
75 g pekannøtter
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en stor bakebolle. Bland sammen lett sammenpiskede egg, vaniljeessens, kefir og Coca-Cola i en annen bolle. Ha dette i det tørre og bland deigen sammen. Rør til slutt i avkjølt smør.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del den kalde kaken i to kakebunner.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Rør deretter i Coca-Cola. Tilsett så melis og rør til du får en glatt og klumpfri krem. Sett kaldt til kremen har passe tykk smørekonsistens.
Ha halvparten av fyllet mellom kakebunnene og smør resten over hele kaken. Dryss over hakkede pekannøtter til pynt.
Kaken holder seg nokså lenge myk i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
1 kommentar
Jeg tenkte jeg skulle forsøke
Jeg tenkte jeg skulle forsøke denne coca-cola/ pecan sjokoladekaken til min datters konfirmasjon, da er kanskje en form på 22 cm litt liten.
Har du forsøkt å bake den i liten langpanne? Bør jeg evt. doble oppskriften og gjøre noe med steketiden?
Skriv ny kommentar