Brukere online: 321
Brukere i dag: 855
Brukere siste 7 dager: 200588
Hei,
Fersk gjærbakst er også deilig på sommeren!
Store, myke hveteboller som fylles med crème fraîche og bær, blir sommerlige og utrolig gode!
Jeg har her brukt en blanding av bringebær og blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best og har tilgjengelig.
Dryss på godt med sukker til slutt, det gir ekstra deilige boller!
Ingredienser
Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 4 dl crème frâiche
♥ 200 g bringebær
♥ 300 g blåbær
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter.
Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche.
Legg på rikelig med bær.
Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker ca. 1 spiseskje sukker på hver bolle).
To brett klare for ovnen!
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Ahh, dette er herlige saker!
Avkjøl på rist før servering.
Superfristende sommerboller!
Deilig til kaffekoppen!
Crème fraîche fremhever smaken på bærene!
Tips:
♥ Det går fint å bruke seterrømme i stedet for crème fraîche. Selvsagt kan du bruke vaniljekrem også, men da blir ikke smaken like særegen. Med crème fraîche eller seterrømme kommer smaken på bærene mer i fokus.
♥ Alle typer bær kan brukes.
♥ Bollene kan fryses.
Kanskje du skulle lage deg noen sommerlige boller i helgen?
Disse er utrolig myke og gode!
Deilig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 4 dl crème frâiche
♥ 200 g bringebær
♥ 300 g blåbær
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter.
Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche.
Legg på rikelig med bær.
Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker ca. 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl på rist før servering.
♥ Det går fint å bruke seterrømme i stedet for crème fraîche. Selvsagt kan du bruke vaniljekrem også, men da blir ikke smaken like særegen. Med crème fraîche eller seterrømme kommer smaken på bærene mer i fokus.
♥ Alle typer bær kan brukes.
♥ Bollene kan fryses.
1 kommentar
Skal virkelig smør, melk og
Skal virkelig smør, melk og melis kokes opp? Hva er fordelen med det? Kan hevetiden økes om man dobler oppskriften?
Skriv ny kommentar