Crème fraîche-vafler

Crème fraîche-vafler er nydelige og originale vafler, som ikke inneholder egg. Crème fraîche-vafler er basert på en gammel norsk oppskrift og ligner litt på Rømmevafler i smak og konsistens. Vaflene blir fete og sprø, og smaker nydelig med sukkerdryss. Eller prøv de med tyttebær- eller multesyltetøy - det er også utrolig godt!

Oppskriften gir 10 plater.

Crème fraîche-vafler
Ingredienser

115 g smør
50 g sukker
6 dl crème fraîche
225 g hvetemel
3 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med sukker og crème fraîche. Ha i hvetemelet og rør med en stålvisp til deigen er klumpfri. Ha til slutt i kaldt vann og rør deigen glatt.

Stek vafler i vaffeljern til de er gyldne. Pass på å ikke ha for sterk varme. Deigen er tykk i konsistensen, men vil smelte og bre seg utover i vaffeljernet under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

Serveres nystekte!

Tips

6 dl crème fraîche tilsvarer 2 pk fra Tine.

Merk at vaflene er nokså fete i seg selv, og du trenger derfor ikke særlig med smør til stekingen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift