Brukere online: 2231
Brukere i dag: 32344
Brukere siste 7 dager: 196345
Her har du oppskriften på en original og enormt god og saftig formkake!
Dadler og valnøtter smaker veldig godt sammen og kombinasjonen vil du kunne finne igjen i mange kaker. Daddel-og valnøttkake er lett å lage og er svært holdbar. Dessuten inneholder kaken ikke noe matfett!
Denne kaken må du prøve!
170 g dadler (vekt uten sten)
1 ts natron
3 dl vann
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g sukker
60 g valnøtter
1 egg
Hakk de rensede dadlene grovt. Kok opp vannet. Løs opp natron i vannet. Ha i dadlene og la dette stå under lokk til vannet er kaldt.
Ha hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i hakkede valnøtter. Bland lettpisket egg med daddelvannet. Ha dette så i mel- og nøtteblandingen og vend deigen sammen for hånd (se tips).
Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midet i ovnen ved 165°C i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig løsnes fra formen med en skarp kniv og hvelves ut.
Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den blandet. Dette for å unngå at deigen blir seig.
Kaken er holdbar hvis den er godt innpakket i folie og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
1 kommentar
Lurer på om det blir bra hvis
Lurer på om det blir bra hvis man putter litt krydder i denne kaken? Kanel, ingefær, muskat, kardemomme - for eksempel? Eller bør man la være?
Skriv ny kommentar