Enkle kransekakestenger

"Enkle kransekakestenger" er veldig lettvinte å lage fordi de lages med ferdigkjøpt kransekakemasse - og de smaker kjempegodt!

Kakene er veldig fine å servere som tilbehør til is eller annen type dessert.

Kjekt å ha på lur i kakeboksen eller i fryseren!

Jeg har her laget klassiske kransekakestenger med melisglasur.

 

 

På noen av dem har jeg dyppet endene i smeltet sjokolade.

 

 

Jeg viser deg også hvordan du enkelt lager danske "kransekager" som har den karakteristiske, trekantede fasongen. 

 

 

Oppskriften gir ca 40 stk (lag gjerne dobbel eller tredobbel porsjon Smile )


Ingredienser: 

400 g kransekakemasse 

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Klassiske kransekakestenger: 

Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.


Danske kransekager:

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.

Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.


Steking:

Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips).

Avkjøl kakene helt.

 

 

Klassiske, runde kransekakestenger

 


Trekantede kransekakestenger, som er typiske i Danmark.


 

Pynting:

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur.

Ha melisglasuren i en sprøytepose.

 

 

Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake.

 

 

Så lekkert.... 

 

 

La kakene stå til glasuren har stivnet.

Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir.

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

 

 

Jeg lagde her dobbel porsjon - altså 2 ruller med ferdigkjøpt kransekakedeig og dobbel porsjon melisglasur.

 


Kjekt å lage litt ekstra når man først er i gang, særlig når de har så lang holdbarhet! 

 

 

Tips:

Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete. 

Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.

 




     

Enkle kransekakestenger
Ingredienser

400 g kransekakemasse

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Klassiske kransekakestenger:
Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.

Danske kransekager:
Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.

Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.

Steking:
Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips). Avkjøl kakene helt.

Pynting:
Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete. 

Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Jeg leste et sted en anbefaling om å tilsette litt marsipan i deigen, men husker ikke hvor mye?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift