Daimkake

Daimkake er en svært etterspurt kake! Du har kanskje sett Daimkaken til Almondy, som ligger i frysedisken i mange butikker. Denne kaken ligner veldig på denne!

Kaken består av to tynne mandelbunner som fylles med deilig gul krem. På toppen dekkes kaken med glasur laget av smeltet melkesjokolade og Daimstrøssel.

Nam nam!  😍

 

 

Ingredienser: 

Mandelbunn:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter

Suksesskrem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
200 g melkesjokolade
1 ss kremfløte
100 g Daimstrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Mandelbunn: 

Mal mandlene. Bland de malte mandlene med melis.

Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn.

Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, og helst i kjøleskapet over natten (se tips).

 

 

Suksesskrem: 

Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig visping, helt til du merker at blandingen tykner.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert. Pisk først da inn mykt, romtemperert smør.

Sett kremen kaldt til den har passe tykk smørekonsistens. 

 

Fyll og pynt: 

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner (se tips).

 

 

Fordel halvparten av den gule kremen mellom kakebunnene.

 

 

 

 

Smør resten av kremen på toppen av kaken. Sett kaken kaldt i ca. 1 time.

 

 

Smelt melkesjokoladen med litt kremfløte. Dette gjøre enten over vannbad eller kort i mikrobølgeovnen.

 

 

Smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken og litt rundt kantene. Dryss på Daimstrøssel.

 

 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

 

Denne Daimkaken er knallgod og superpopulær!  😍

 

 

Tips: 

Det er meningen at denne kaken skal bli nokså lav og konfektaktig. Mandelbunnen er vanskelig å dele i to tynne bunner med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. 

For at den gule suksesskremen skal bli tykk nok, er det viktig at du koker den så lenge at den merkbart blir tykkere. Videre er det kjempeviktig at du lar den kokte kremen avkjøles til den er romtemperert før du pisker inn mykt, romtemperert smør. 

Daimkake er holdbar i kjøleskapet. Den er også kjempefin å fryse! 

Se også Daimkake de luxe, som er en dobbel versjon av denne kaken! 

 

 

Daimkake er en av mine favorittkaker, uten tvil! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

      

Daimkake
Ingredienser

Mandelbunn:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter

Suksesskrem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
200 g melkesjokolade
1 ss kremfløte
100 g Daimstrøssel

Fremgangsmåte

Mandelbunn: 
Mal mandlene. Bland de malte mandlene med melis.

Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn.

Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, og helst i kjøleskapet over natten (se tips).

Suksesskrem: 
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig visping, helt til du merker at blandingen tykner.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert. Pisk først da inn mykt, romtemperert smør.

Sett kremen kaldt til den har passe tykk smørekonsistens. 

Fyll og pynt: 
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner (se tips).

Fordel halvparten av den gule kremen mellom kakebunnene og resten på toppen av kaken. Sett kaken kaldt i ca. 1 time.

Smelt melkesjokoladen med litt kremfløte. Dette gjøre enten over vannbad eller kort i mikrobølgeovnen. Smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken og litt rundt kantene. Dryss på Daimstrøssel.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Det er meningen at denne kaken skal bli nokså lav og konfektaktig. Mandelbunnen er vanskelig å dele i to tynne bunner med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. 

For at den gule suksesskremen skal bli tykk nok, er det viktig at du koker den så lenge at den merkbart blir tykkere. Videre er det kjempeviktig at du lar den kokte kremen avkjøles til den er romtemperert før du pisker inn mykt, romtemperert smør. 

Daimkake er holdbar i kjøleskapet. Den er også kjempefin å fryse! 

Se også Daimkake de luxe, som er en dobbel versjon av denne kaken! 

16 kommentarer

Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)

Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)

Denne kaken er VELDIG god :-) vil dog anbefale dobbel dose på bunnen pga den blir forferdelig tynn når den deles i to. Må også da ha litt lengre steketid :)

Hei Christina

Ser du anbefaler dobbel dose på bunnen, doble alt da, altså 8 eggehviter?

Nå ser jeg at det er Kristine du heter du som driver denne nettsiden, og ikke Christina.... Trodde det var du som anbefalte å doble bunnen ;-)

Når jeg smeltet melkesjokoladen med kremfløte så ble den så porøs i konsistensen. ikke flytende. Hva gjør jeg galt??

Et triks for å dele bunnen i to er å kun forsiktig skjære et snitt rundt hele på midten, deretter dra en sytråd igjennom. Deles mye enklere slik :)

Husk for all del å smelte sjokoladen forsiktig i vannbad. Min klumpet seg med en gang jeg la til fløte og fikk tørr og umulig konsistens. Er ikke helt sikker på hvorfor eller hvordan det kan fikses?

Koffer ska man ha o fløte k sjokoladen. Har no kasta bort 2 plata sjokolade å har ingen sjokolade å ha på kaka pga at alt bare ble en stor klump pga fløten...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift