Eckernførdekaker

Eckernförde er en havneby i Schleswig-Holstein i Nord-Tyskland. I seilskutetiden ble unge piker fra sørlandshavnene ofte med hollandske skip for å ta huspost til utlandet. Disse pikene tok med seg oppskrifter hjem til Norge, slik som denne.

Eckernførdekaker består av tynne mørdeigsbunner som dekkes med et lag sprø marengs.

Småkakene skal bli veldig lette og delikate i konsistensen.

 



Oppskriften gir ca. 60 kaker. 

 

Ingredienser: 

175 g smør
30 g melis
2 eggeplommer
1 ts revet sitronskall
300 g hvetemel

Glasur:
2 eggehviter
125 g melis
1 ts vaniljesukker
 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og melis lyst og luftig. Pisk inn eggeplommene og revet sitronskall. Bland inn hvetemel. Kna deigen sammen og sett den kjølig i et par timer.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og vaniljesukker og vend dette inn i eggehvitene. Sett marengsen kjølig mens du kjevler ut deigen.

Ta noen biter deig av gangen og kjevle den ut nokså tynt (se tips). Stikk ut små rundinger som er 3–5 cm i diameter (se tips).

 

 

Smør et lag med marengsglasuren over hver kake ved hjelp av en smørekniv.

 

 

 

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter.

 

 

Pass på at kakene ikke blir brent. Kakene er ferdig når bunnen er sprø og marengsen svakt gyllen.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde før de legges i kakeboksen.

 

 

Eckernførdekaker er superlekre småkaker! 

 

 

Tips: 

Bruk litt ekstra mel på bakebordet når du skal kjevle ut deigen, slik at deigen ikke henger fast på bordet. En kjevlematte av plast er et supert hjelpemiddel!

Bruk for eksempel et dramglass til å stikke ut kakene med.

Kakene har godt holdbarhet i kakeboksen. De kan også fryses. 

 

 

God jul!  😍

 

 

      

Eckernførdekaker
Ingredienser

175 g smør
30 g melis
2 eggeplommer
1 ts revet sitronskall
300 g hvetemel

Glasur:
2 eggehviter
125 g melis
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis lyst og luftig. Pisk inn eggeplommene og revet sitronskall. Bland inn hvetemel. Kna deigen sammen og sett den kjølig i et par timer.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og vaniljesukker og vend dette inn i eggehvitene. Sett marengsen kjølig mens du kjevler ut deigen.

Ta noen biter deig av gangen og kjevle den ut nokså tynt (se tips). Stikk ut små rundinger som er 3–5 cm i diameter (se tips). Smør et lag med marengsglasuren over hver kake ved hjelp av en smørekniv.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter. Pass på at kakene ikke blir brent. Kakene er ferdig når bunnen er sprø og marengsen svakt gyllen.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde før de legges i kakeboksen.

Tips

Bruk litt ekstra mel på bakebordet når du skal kjevle ut deigen, slik at deigen ikke henger fast på bordet. En kjevlematte av plast er et supert hjelpemiddel!

Bruk for eksempel et dramglass til å stikke ut kakene med.

Kakene har godt holdbarhet i kakeboksen. De kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Da har vi kost oss med å bake denne oppskriften helt til vi forstod at 20 min på 175 grader er altfor meget. De ble nesten brent på 5 min. Ringte da 1881 og fikk vite at de skulle steikes på 125 grader. Ville bare gi beskjed, så ingen andre blir like forvirra som oss :-)

Sprøyter marengsen i spiral på toppen, for det hadde jeg lært. Fint det også. Takk for fine oppskrifter.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift