Eple- og havrebar med rosiner (Apple Oatmeal Raisin Bars)

Disse amerikanske kakene er kjempegode, myke og mettende energibomber!

Kakene inneholder havregryn, brunt sukker, rosiner, kanel og masse eplebiter.

Oppskriften er til liten langpanne.

Eple- og havrebar med rosiner (Apple Oatmeal Raisin Bars)
Ingredienser

200 g smør
2,5 dl brunt sukker
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss eplejuice

Fyll:
1 dl brunt sukker
2 dl rosiner
1 ts kanel
4 epler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og brunt sukker luftig. Bland sammen havregryn, mel og bakepulver. Bland det tørre med smørkremen til en smulete deig.

Del deigen i to deler.

Ha eplejuice i den ene delen og bland godt. Klem deigen med eplejuicen godt utover i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm).

Skrell eplene og del dem opp i små terninger. Bland epleterningene med brunt sukker, rosiner og kanel. Fordel eplefyllet over deigen i formen.

Smuldre resten av deigen (som er uten eplejuice, og derfor mer smulete i konsistensen) over eplene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kakestykkene er fine å fryse.

Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" (2001).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift