Brukere online: 519
Brukere i dag: 410
Brukere siste 7 dager: 195699
Disse amerikanske kakene er kjempegode, myke og mettende energibomber!
Kakene inneholder havregryn, brunt sukker, rosiner, kanel og masse eplebiter.
Oppskriften er til liten langpanne.
200 g smør
2,5 dl brunt sukker
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss eplejuice
Fyll:
1 dl brunt sukker
2 dl rosiner
1 ts kanel
4 epler
Pisk mykt smør og brunt sukker luftig. Bland sammen havregryn, mel og bakepulver. Bland det tørre med smørkremen til en smulete deig.
Del deigen i to deler.
Ha eplejuice i den ene delen og bland godt. Klem deigen med eplejuicen godt utover i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm).
Skrell eplene og del dem opp i små terninger. Bland epleterningene med brunt sukker, rosiner og kanel. Fordel eplefyllet over deigen i formen.
Smuldre resten av deigen (som er uten eplejuice, og derfor mer smulete i konsistensen) over eplene.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Kakestykkene er fine å fryse.
Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" (2001).
Skriv ny kommentar