Krydderkake med tyttebærsyltetøy


Dette er en myk og saftig krydderkake som er veldig god på smak!

Kaken kan stekes i rund form, formkakeform eller i brødform. Kaken smaker ekstra godt servert sammen med litt rømme og rørte tyttebær til.

Krydderkake med tyttebærsyltetøy
Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
3 dl surmelk
100 g smør
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts ingefær
270 g hvetemel
1,5 dl tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Ha smør og kefir i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør i tyttebærsyltetøy til slutt.

Ha deigen i en smurt og strødd form som rommer 1,5 til 2 liter.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 40-50 min. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt, for steketiden vil variere med hvilken type form du bruker.

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og plasseres på et passende fat.

Tips

Krydderkaken egner seg godt til frysing.

Se også oppskrift på "Krydderkake med tyttebær".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift