Brukere online: 2126
Brukere i dag: 32974
Brukere siste 7 dager: 196382
Dette er en myk og saftig krydderkake som er veldig god på smak!
Kaken kan stekes i rund form, formkakeform eller i brødform. Kaken smaker ekstra godt servert sammen med litt rømme og rørte tyttebær til.
2 egg
2 dl sukker
3 dl surmelk
100 g smør
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts ingefær
270 g hvetemel
1,5 dl tyttebærsyltetøy
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Ha smør og kefir i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør i tyttebærsyltetøy til slutt.
Ha deigen i en smurt og strødd form som rommer 1,5 til 2 liter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 40-50 min. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt, for steketiden vil variere med hvilken type form du bruker.
Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og plasseres på et passende fat.
Krydderkaken egner seg godt til frysing.
Se også oppskrift på "Krydderkake med tyttebær".
1 kommentar
Hei! Er det mulig å kutte ut
Hei! Er det mulig å kutte ut tyttebær?
Skriv ny kommentar