Brukere online: 1884
Brukere i dag: 21452
Brukere siste 7 dager: 195231
Har du noen gang smakt en eplekake som er fullspekket med marsipanbiter? Det er VELDIG GODT!!
Her har du en langpanneversjon som absolutt er å anbefale! Den søte marsipanen smaker nydelig sammen med eplene!!
6 egg
6 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
11 dl hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Fyll:
7 store epler
500 g marsipan (f.eks. Odense)
Pynt:
50 g mandelflarn (uten skall)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Del marsipanen i skiver, som så deles i to. Stikk eplebåtene og marsipanbåtene om hverandre ned i kakedeigen. Dryss over mandelflarn.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at eplene vender opp og del kaken i passe store firkanter.
Eplekakestykkene er kjemepefine å fryse!
Skriv ny kommentar