Fetakrem med hvitløk


Fetakrem er noe jeg lager ofte! 

Fetakrem med hvitløk er kjempegodt som tilbehør til brød, salater, grillmat, tapas, koldtbord osv. osv.

Lett å lage og veldig smakfullt! Se også Fetakrem med urter


Ingredienser:

♥ 200 g feta
♥ 3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ts sitronsaft
♥ salt og pepper


Fremgangsmåte:

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.

 

 

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

 

 

Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Ha fetakremen i en skål og pynt med salt, pepper og litt fersk timian. 

 

 

Verdens beste fetakrem!  Heart  

 

 

Tips:

♥ Bruk ekta fetaost av god kvalitet. Finnes i flere varianter. Jeg brukte ofte denne økologiske fetaosten. 

 

 

♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.

 

Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven

Helt himmelsk godt! 

 


Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver. 

 


Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM! 

 

Fetakrem med hvitløk er rett og slett supergodt til veldig mye! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Fetakrem med hvitløk
Ingredienser

♥ 200 g feta
♥ 3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ts sitronsaft
♥ salt og pepper

Fremgangsmåte

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

Tips

♥ Bruk ekta fetaost av god kvalitet.

♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.

♥ Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven.  Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver. Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM! 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift