Trifle med brownies, sjokolademousse og jordbær

Trifle kommer fra England og er verdens enkleste dessert! Her legges rett og slett bare kake, krem og bær lagvis i en stor serveringsskål.

Denne varianten er den beste jeg vet om og lages med brownies, sjokolademousse, fløtekrem og friske jordbær.

Kjempegode smaker i en skjønn harmoni!

 

 

Jeg har gjort det enkelt med sjokolademoussen og har brukt 2 poser med ferdigkjøpt sjokolademoussepulver som bare skal piskes opp med melk. Sjokolademoussepulver fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikker. Alternativt kan du bruke en oppskrift på hjemmelaget sjokolademousse.

 

 

Ingredienser:

Brownies:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Fyll og pynt:
♥ 2 pk sjokolademoussepulver
♥ 4 dl helmelk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 2 kurver jordbær

 

Fremgangsmåte: 

Brownies:

Smelt smøret. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.

 


Sjokolademousse:

Pisk sjokolademoussepulver og helmelk sammen med elektrisk håndmikser i noen minutter som anvist på pakken. Sett sjokolademousseblandingen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den tykner litt.

 


Fløtekrem:

I en annen bolle piskes kremfløten og melis til fløtekrem.

 

Rens jordbærene. 

 


 


Montering:

Legg alle tingene lagvis i serveringsbollen:

Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen.

 

 

Dekk med et lag sjokolademousse.

 

 

 

Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen.

 

 

Fyll på med jordbærbiter på midten.

 

 

Dekk med halvparten av fløtekremen.

 

 

 

Legg så på et nytt lag browniesbiter.

 

 

Dekk med mer sjokolademousse.

 

 

Ha på resten av fløtekrem.

 

 

Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen.

 

 

Sikt over litt melis til slutt.

 

 

 

Kult at man kan lage en så digg dessert som er så enkel! 

 

 

Dekorative lag på lag med gode smaker! 

 

 

Sykt god Trifle! 

 

 

Tips: 

♥ Sjokolademoussepulver fås kjøpt i ulike varianter i de fleste, norske matbutikker. Jeg brukte her 2 pk Daim sjokolademoussepulver fra Freia. Andre varianter kan også brukes. Og vil du bruke hjemmelaget sjokolademousse, er det selvfølgelig helt nydelig. 

♥ Brownies kan gjerne lages klar dagen i forveien. Triflen bør settes sammen må serveringsdagen, men kan med fordel stå i kjøleskapet i et par timer før servering slik at smakene trekker godt inn i hverandre. 

 

 

Trifle er en kjempegod dessert som passer veldig godt til sommermånedene. 

 

 

 ♥ ENJOY! ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trifle med brownies, sjokolademousse og jordbær
Ingredienser

Brownies:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Fyll og pynt:
♥ 2 pk sjokolademoussepulver
♥ 4 dl helmelk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 2 kurver jordbær

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smøret. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.

Sjokolademousse:
Pisk sjokolademoussepulver og helmelk sammen med elektrisk håndmikser i noen minutter som anvist på pakken. Sett sjokolademousseblandingen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den tykner litt.

Fløtekrem:
I en annen bolle piskes kremfløten og melis til fløtekrem.

Rens jordbærene. 

Montering:
Legg alle tingene lagvis i serveringsbollen: Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen. Dekk med et lag sjokolademousse. Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen. Fyll på med jordbærbiter på midten. Dekk med halvparten av fløtekremen. Legg så på et nytt lag browniesbiter, deretter sjokolademousse og så resten av fløtekrem. Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen. Sikt over litt melis til slutt.

Tips

♥ Sjokolademoussepulver fås kjøpt i ulike varianter i de fleste, norske matbutikker. Jeg brukte her 2 pk Daim sjokolademoussepulver fra Freia. Andre varianter kan også brukes. Og vil du bruke hjemmelaget sjokolademousse, er det selvfølgelig helt nydelig. 

♥ Brownies kan gjerne lages klar dagen i forveien. Triflen bør settes sammen må serveringsdagen, men kan med fordel stå i kjøleskapet i et par timer før servering slik at smakene trekker godt inn i hverandre. 

9 kommentarer

Hei. Hvor stor bør skålen være? Høyde og diameter. Kjedelig å ende opp med en flat dessert, eller ha for liten skål.. Ser nydelig ut!

Hei, for en kjempegod sommerdessert! Derfor lurer jeg på om man kan erstatte jordbærene med annen frukt/bær siden for en vintervri?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift